Истина е – следим този проект за рибуут на „Червената Соня“ („Red Sonja“) още от началото на историята на този сайт. След провалените надежди за Меган Фокс, а после и за Амбър Хърд (на нея не сме ѝ фенове!), след финалния (за момента) избор на режисьор през 2019 година, когато Солоуей все още беше Джил, преди да реши да се нарича Джоуи с категорично използване на „небинарна идентичност“, сега идва ред на новината, че Хана Джон-Кеймън се очаква да влезе в ролята на легендарната Червена Соня.

Информацията е споделена от The Hollywood Reporter, като те споменават филмите, в които сме виждали Джон-Кеймън – „Ant-Man and the Wasp“, „Brave New World“ и „Killjoys“. Солоуей ще работи по сценария на бъдещия филм заедно с Таша Хуо, шоурънър и изпълнителен продуцент на анимационната поредица „Tomb Raider“ за Netflix и Legendary. Ето какво споделя режисьорът/ката:

Хана е много талантлива актриса, чието развитие следим от години – и тя Е Червената Соня. Нейните възможности, усет и сила са качества, които винаги сме търсили и ценим, затова сме развълнувани, че ще поемем на това пътешествие заедно.

Хана Джон-Кеймън има опит и с роли в „Игра на тронове“, както и в „Играч първи, приготви се“, а ще я видим и като Джил Валънтайн в предстоящия „Resident Evil: Welcome to Raccoon City“, режисиран от Йоханес Робъртс. Ето какво добавя към ентусиазма на Солоуей президента на Millennium Media, Джефри Грийнстейн:

Талантът на Хана и нейният „прочит“ на Червената Соня, в комбинация с визията на Джоуи за филма са в перфектен синхрон за вдъхване на живот в този рибуут!

С риск да обидим небинарното режисьор/ка, ще напомним, че в оскъдното „бойно“ облекло на Соня публиката би очаквала нещо знойно и секси – според традициите, установени от познатите комикси на Dynamite Entertainment. Може пък на Хана да не ѝ трябват (прекалено много) подплънки, кой знае как ще я „тунинговат“ (осъзнаваме, че това продължава да звучи сексистко, но не можем да се въздържим!) Millennium Media ще финансират „Червената Соня”, Millennium Films ще продуцират, а носителят на правата върху историята Люк Либерман ще се включи в екипа като изпълнителен продуцент. Нямаме намерение да ви отегчаваме с дълъг списък от екипа на отговорните за създаване на филма лица – нека стане готов, тогава ще ги изпишем всичките, обещаваме!

Разбира се, за момента не може и да се говори за премиерна дата, дори няма и начална дата на снимките. Чакаме (още) новини.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

 1. Има си хас при адаптация/римейк червенокоса героиня да не е заменена от негърка. Примери от последните 10 години – бол.

 2. Като един нормален хетеросексуален мъж аз не одобрявам този избор!

 3. В случая съм доста съгласен, просто защото е много по-автентично Варварин или Варварка да са с няква такава, по-кафява кожа.

  1. Да бе то защото варварите са северни народи/хора и там на полярния кръг всички са с тъмна кожа…..
   П.С. А пък долу на екватора са албиноси….

   Честно казано не съм против героинята да бъде изиграна от мулатка, това моме горе е симпатично и ще и лепне ролята поне визуално, друг въпрос е колко са и актьорските способности.
   Както неведнъж съм казвал, и застъпвам идеята, че нямам нищо против либерализма и аз донякъде съм либерален човек по принцип, нямам нищо против никого и който както иска да си се определя и който с които иска да спи негова си си работа, но просто да не го натрапва всички останали като единствен начин на живот и безалтернативност и да ми казва или определя как аз трябва да живея или как трябва да изучавам децата си най вече…….. Защото точно това е дразнещото. и по нищо не се отличава от това за което претендират, че им налагат различен начин на живот. А вие какво правите бе байновци… нали правите същото…
   Ще ви дам пример за да ме разберете. Ето да вземем например нашата Мелбичка. Нямам нищо против момчето какъвто ще да е, даже може да пием и по бира. Той може да си бъде какъвто си иска, това не мен не ми пречи и може да спи с когото си иска негова си работа, но вероятността да го набия докато пием бира е много голяма и не защото е различен, а защото е тъпанар и ще ми говори глупости… Това че е различен няма нищо общо с това, че е тъп. Мразя тъпи хора. Особено като почнат да ми говорят глупости или почнат да ме поучават какво трябва и какво не трябва да правя или как трябва да живея….
   Схващате ли разликата изобщо?

  2. Актьорски качества? За комикс? Бат Арни чупеше лещите на камерите от сценично присъствие и интелектуално въздействие :)))))))))))))))
   Ще има сложни философски монолози Сончето или ще си развява циците час и половина имитирайки битка чрез каскадьори?

   Те преобърнаха историята с хастара, очаквам следващата викингска сага, актьорите да са китайци които обсаждат негърски Париж, вие ми ревете за поредната комикс шитня която тотално доубива киното като индустрия и изкуство…