Чистката“ („The Purge”) е една от тези поредици, които имат чудесна идея, но всеки път не им достига много малко, за да се издигнат над посредствеността на останалите хоръри, с които ги сравняват. Все пак първият филм с Итън Хоук успя да си спечели доста солидна фен база и това му помогна да роди цял франчайз след себе си. През 2018 година дори се направи опит „убийствената” нощ да бъде прехвърлена върху малкия екран. Признаваме, че на моменти дори имаше доста сносни качества, но не успя да издържи дълго и беше спрян след само два кратки сезона.

Все пак създателят на поредицата Джеймс ДеМонако не се отказва и тази година „Чистката” се завръща за един последен пети опит с „Вечна чистка“ („The Forever Purge”). Вижте и първата реклама:

На пръв поглед изглежда още от същото, но този път в много по-голям и глобален мащаб. ДеМонако отстъпи режисьорския стол още с предния филм „Първата чистка”, но остана автор на сценария и идеята. Тук положението е същото. Еверардо Гут, който през 2011 година привлече вниманието на критиците със своя дебют „Days of Grace”, ще се нагърби с режисьорските отговорности за „Вечна чистка”. За Гут това ще е едва втори филм на голям екран, като последните десет години той прекарва в работа за телевизията и сериали като „Snowpiercer”, „Luke Cage”, „Ужас”, „Марс” и други.

Ето какво гласи и официалното описание на филма:

Това лято всички правила ще бъдат нарушени щом група престъпници решават, че ежегодната чистка не е достатъчна и трябва да продължи вечно. Действието се фокусира върху Адела и нейния съпруг Хуан, които работят в ранчото на богатото семейство Тъкър в Тексас. Хуан бързо успява да впечатли бащата Кейлъб, което от своя страна предизвиква гнева и събужда ревността у сина му Дилън.

На сутринта след чистката домът на семейство Тъкър е нападнат от банда маскирани убийци. Всички ще трябва да обединят усилията си и да се борят за оцеляване докато около тях Щатите биват погълнати от хаос и анархия.

Ако никога не сте гледали някои от филмите или вече не си спомняте, позволете ни да ви припомним. „Чистката“ разказва за една алтернативна Америка, в която престъпленията са достигнали своя апогей. За да се справят с нарастващото насилие, правителството приема интересен закон – една единствена вечер през годината всичко е позволено. Това включва кражби, убийства и изнасилвания. Със силен политически характер, имайки предвид и темите, филмите успяват да си спечелят доста фенове, а и солидни бокс офис приходи. По официални данни „Вечна чистка ” трябва да е петият и последен филм от поредицата. Разбира се, вече сме чували подобни изказвания, затова няма да бързаме да си правим изводи.

Вижте и официалния плакат на филма, както и няколко снимки:

2533_TFP_00075A-scaled 2533_TFP_00064A-scaled 2533_TFP_00049AR-scaled 2533_TFP_00045ARV2-scaled 2533_TFP_00040AR-scaled 2533_D026_00096-scaled 2533_D014_00118R-scaledforever-purge-1 PG5_DIGITAL_1SHEET_COWBOY_BGR.indd

Вечна чистка“ („The Forever Purge”) е режисиран от Еверардо Гут по сценарий на Джеймс ДеМонако, който е създател на поредицата и сценарист на всички филми до момента. В ролите ще видим Ана де ла Регера, Теноч Уерта, Уил Патън, Джош Лукас, Касиди Фриймън и др.

Българската премиера е предвидена за 2 юли.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *