Нови времена – нови герои, нали така?! Тоест, героите не са нови, но актьорите, които влизат в образ, са по-привлекателни, познати и интригуващи за публиката в XXI век. Надали някой младеж ще издири Джийн Уайлдър от любопитство как е изглеждал Уили Уонка преди точно 50 години, пък и интерпретацията на Тим Бъртън с Джони Деп във въпросната роля е вече на 15 години – време за „свежо“ попълнение в колекцията и Warner Bros. в партньорство с Roald Dahl Story Co. работят сериозно по въпроса. Изборът е направен – в ролята на прочутия майстор на шоколада ще влезе любимецът на публиката Тимъти Шаламе.

Wonka“ ще бъде нов филм, в който ще бъдат проследени приключенията на Уили преди момента с отварянето на великолепната фабрика за лакомства, която го прави толкова прочут. Както вече бяхме споменали, режисьор на филма ще бъде Пол Кинг („Paddington“), който е завършил най-новия вариант на сценария на филма, заедно със Саймън Фърнъби. Сред продуцентите на проекта е Дейвид Хейман (поредицата за Хари Потър) чрез Heyday Films, заедно с Люк Кели и изпълнителната продуцентка Александра Дербишайър.

Основната разлика между бъдещия филм и неговите предшественици в миналото е фактът, че вероятно няма да има пет деца, които да правят „тестова“ обиколка на фабриката, но пък се очаква да бъдат включени няколко музикални епизода, в които за първи път Шаламе ще демонстрира на голям екран способностите си да пее и танцува. Ясно е защо авторите на този проект започват да разказват историята на Уили от времето, когато все още не е създал своеобразния „рай“ за децата – поставяйки Шаламе в главната роля, те може би се надяват да оформят поредица, която да им донесе „слава и богатство“. Тимъти притежава нужния потенциал – остава и историите, които съчини авторския екип около известната книга на Роалд Дал, да се окажат достатъчно увлекателни, за да се превърнат в очаквани продължения.

Не сме забравили за амбициите на Netflix по адрес „наследството“ на Роалд Дал, като шантавият ни любимец Уайтити иска да прави анимационни поредици – едната по образите на „Чарли и шоколадовата фабрика“, а другата – в света на Умпа-Лумпите… Да видим кой кога ще сколаса с тези проекти! 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Уили Уонкови простотии това виждам аз…
    Нищо ново и свежо от големите студия. Просто претопляне на старите манджи…. не могат да измислят нищо ново като идея. а идеи колкото искаш. Има милиони книги по света, които чакат да бъдат екранизирани…

  2. Дал е супер, но това не ми звучи супер… а то няма и да има много общо с Дал.