Не си спомняме момент във времето (особено последните години), в който да не е имало поне един проект за екранизация на произведение на Стивън Кинг. Бройката наистина е впечатляваща и нищо чудно, че покрай дебюта на дългоочаквания „Сблъсък“ и предстоящия „Романът на Лизи“, както и покрай последните новини за подготвяните „Момичето, което обичаше Том Гордън”, „Бягащият човек“ и „Талисманът“, тотално ни беше изхвръкнало от главата, че се чака сериал по разказа „Джирусълъмс Лот“, затова и доста се изненадахме, когато през изминалия уикенд се появи първи тийзър трейлър.

Сериалът ще се нарича „Chapelwaite“ и очаквано ще предложи доста елементи, които не присъстват в разказа, който, както всички фенове на Краля знаят, е своеобразна предистория на романа „Сейлъмс Лот“. В „Джирусълъмс Лот“ действието се развива през 1850 г. и разказва за аристократа Чарлз Буун и неговия слуга Калвин Маккан, които се настаняват в занемарена провинциална къща, която местните жители на Причърс Корнърс смятат за зла. В „Chapelwaite“ Буун (в ролята влиза Ейдриън Броуди) ще има три деца, а в историята ще се включи амбициозна млада авторка на име Ребека Морган (Емили Хемпшир), която започва работа в имението на Буун и ще открие ужасяваща мистерия, която тегне и над собственото ѝ семейство от години.

Вижте краткия тийзър.

Рано е да се правят каквито и да е коментари, дори и за визията. Като цяло нямаме кой знае какви големи очаквания за „Chapelwaite“, но смятаме, че може да се получи нещо прилично. Принципно нямаме нищо против промените по сюжета – все пак „Джирусълъмс Лот“ е изграден като комуникация чрез писма, което като разказ може да работи, но един сериал от десет епизода изисква доста повече неща.

Надежда ни дава това, че създателите на сериала, братята Джейсън и Питър Филарди, умишлено ще заложат на двойствеността – дали историята има свръхестествен характер или всичко е плод на тежкото, поразено от мъка съзнание на героя. Те споделят:

Нарочно си играем с тези елементи, за да накараме зрителите да се чудят. Дали става дума за къща, обладана от духове? В пилотния епизод разбираме, че Чарлз страда от психическа травма, лудост, от която страдат всичките му роднини. Каква е опасността? Нещата се променят.

Ще видим.  В допълнение ви предлагаме няколко снимки и един постер.

chapelwaite-2-20210525 chapelwaite-3-20210525 chapelwaite-4-20210525 chapelwaite-5-20210525 chapelwaite-6-20210525 chapelwaite-poster-20210525

Създатели и шоурънъри на „Chapelwaite“ са Джейсън Филарди („Bringing Down the House“) и Питър Филарди („The Craft“, „Salem’s Lot“, „Flatliners“). В ролите са Ейдриън Броуди, Емили Хемпшир, Дженифър Енс, Сирена Гуламгаус, Иън Хо, Горд Ранд, Трина Коркъм, Женевив ДеГрейвс и др.

Премиерата се очаква през август по Epix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *