Като големи фенове на първия „Вади ножовете“ на Райън Джонсън, бяхме много доволни да разберем, когато той подписа главозамайваща сделка с Netflix за цели две продължения, които ще разкажат нови случаи на неповторимия южняшки детектив Беноа Бланк. Бяхме предположили, че по подобие на първия филм и този ще има страхотен актьорски екип, който да поддържа Даниел Крейг в приключенията му и сега започваме да чуваме подробности именно за това кой ще се присъедини към него в непосредственото продължение.

Първото попълнение, за което чухме, е Дейв Батиста. Кечистът, превърнал се в актьор, все още има да се доказва в „сериозни“ роли, а не такива, които само изискват да заплашва и бие хора, разчитайки на застрашителната си физика. Той имаше малка роля в любимия ни „Blade Runner 2049“, но междувременните му комедийни роли в „Пазителите на галактиката” и „Stuber” са тези, към които поглеждаме с надежда, когато разбрахме, че той се присъединява към „Вади ножовете 2“. Вярно е, че не е най-страхотният актьор, никога няма и да бъде, но с правилния сценарий сме виждали как комедийния му тайминг работи доста успешно, така че си представяме, че ще успее да се включи подобаващо в бързия остроумен диалог, който Джонсън пише за всичките си герои.

knives-out-2-casting-janelle

Далеч по-вълнуващата новина обаче е, че към екипът се присъединява и прекрасният Едуард Нортън. Той в последните години играе сравнително малко, последно го гледахме в не особено впечатляващия му режисьорски дебют „Motherless Brooklyn”, но отдавна знаем, че той винаги е страхотен и винаги е удоволствие за гледане. Диапазонът му като актьор е толкова широк, че въобще нямаме идея какъв тип роля би поел тук, само се радваме, че ще го има. Сигурни сме, че дали като противник или пък помощник на великия Беноа Бланк, все ще си струва гледането.

Последното (за момента, разбира се) актьорско попълнение към екипа е Джанел Моне. Моне има успешна кариера като певица, но ни направи много добро впечатление и като актриса в „Hidden Figures” и „Moonlight”. Тя има много харизматично присъствие, така че и нея без проблеми си я представяме как ползотворно ще допълни тази дружинка и със сигурност ще се впише безпроблемно в стила на Райън Джонсън.

Засега е разбираемо, че премиерна дата за „Вади ножовете 2“ не е обявена, единствено знаем, че снимките започват през юни в Гърция. Подозираме, че предстоят само още интересни кастинг новини, така че внимателно ще следим всякакво развитие по проекта и ще споделяме своевременно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Дейв Батиста беше единственото свестно нещо в Блейд ранър 2 и като сценография и като игра и като изобщо сцена във филма. От кеч тупалките, дето станаха филмови звезди, той, като че ли има най-много актьорски потенциал, за съжаление го ползват най-вече за второстепенен бияч или някакъв карикатурен образ.

    1. Точно там му я мястото. С правилната насока от режисьора + добър сценарий, той може да пасне идеално във всякакви филми (Guardians, BR2049, Bond). Все още не може да е главен герой в собствен филм, но за украса става. Ще видим как ще е в Дюн.

    2. Батиста е чудесен във втория „Блейд Рънър“, ама чак пък „единственото свестно нещо“. 🙂 Иначе на Райън Джонсън повече не бих гледал нищо, защото кино хигиената е важно нещо.