С отварянето на кината в България за зрители идва времето и за повече международни срещи и събития, за дискусии и разговори между публика и творци.

Този петък, на 28 май, в рамките на своите седмични прожекции Френският институт в България организира специална среща с Антоан Рембо, който е режисьор на филма „Присъда (По вътрешно убеждение)“ Това е пълнометражният дебют на младия автор и ще бъде показан премиерно у нас от 18:30 часа в зала „Славейков“.

Френски писател и режисьор, Антоан Рембо работи от няколко години като редактор. Привлича погледите на киномани и критици с късометражните си филми „24/24“ и „Добро куче“.

une-intime-conv-20210526
„Присъда (По вътрешно убеждение)“

Рембо силно се интересува от темата за работата на правосъдието. В първия си пълнометражен филм „Присъда“, режисьорът пресъздава история по действителен случай – втория процес на Жак Вигие през март 2010 г.

Оливие Гурме, Лоран Люкас, Марина Фойс играят главните роли.

Ето го и сюжета:

„Откакто Нора става свидетел на съдебния процес срещу Жак Вигие, обвинен за убийство на жена си, тя е убедена в неговата невинност. Опасявайки се, че става дума за съдебна грешка, тя увещава прочут адвокат да го защитава при обжалването. Заедно ще водят решителна битка срещу несправедливостта. Но, докато примката се затяга около този, когото всички обвиняват, Нора търси справедливостта до самозабрава.“

Прожекцията ще бъде последвана от дискусия с публиката, с осигурен превод. Модератор ще бъде Стефан Прохоров, също режисьор, а цените на билетите са 6 / 4 лв.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *