На всички нас тук, в качеството ни на големи киномани, от време на време ни се налага да обсъждаме умопомрачителни бюджети и печалби на филми, въпреки че всъщност дори и не можем да си представим за какви пари става въпрос. И ето го и поредният пример, в който трябва да признаем, че сме изключително доволни, че Райън Джонсън е сключил сделка за следващите две продължения на „Вади ножовете“ с Netflix за невъобразимите 450 млн. долара.

Разбираемо е, че Netflix са били готови да платят главозамайващата сума за продълженията от гледна точка на това, че оригиналният филм на Джонсън (а той наистина беше оригинален, а не адаптиран от друго IP), направи печалба от повече от 300 млн. долара с бюджет 40 милиона. Даже ни се струва почти необяснима сумата от близо половин милиард, имайки предвид, че вече става дума за суми за два филма, които биха изравнили най-високобюджетните комиксови проекти като „Отмъстителите“. Предполагаме обаче, че в сделката се включват не просто правата на Джонсън като създател, сценарист и оператор, евентуалните печалби за едновременен рилийз в кината, а и съвсем не незначителната заплата на Даниел Крейг, който е потвърден, че ще се завърне като страхотния детектив Беноа Бланк и в двете продължения.

Предвид това колко много харесахме първия „Вади ножовете“, нямаме търпение da видим какво още ни е подготвил Джонсън в света на неповторимия си южняшки детектив. Пределно ясно е, че вероятно никой от останалите актьори от първия филм няма да се завърне – Беноа Бланк беше очевидно вдъхновен от Еркюл Поаро и други подобни детективи, които си имат отделни приключения, свързани с всеки от различните случаи, които трябва да разследва. Като фенове на жанра обаче и като новозаклети фенове на Беноа Бланк, определено сме готови да го гледаме как разкрива нови и разнообразни мистерии, все с различен каст от поддържащи персонажи. Ако гледаме как се развиват паралелно излизащите нови приключения на Поаро (визирайки предстоящия „Смърт край Нил“), нямаме съмнение, че Райън Джонсън отново ще събере впечатляващ актьорски екип, който да създава проблеми за впечатляващия му детектив.

Със сигурност ще следим внимателно именно за новини, свързани с новите актьорски попълнения, които ще заобиколят Даниел Крейг във втория филм. Очакваме ги не след много дълго, от гледна точка на това, че началото на снимките е планирано за 28 юни в Гърция – Беноа Бланк отива в интересна дестинация! Нямаме търпение да гледаме още една майсторски оплетена и развързана мистерия, а парите, които Netflix са вкарали ни вдъхват още повече доверие, че Райън Джонсън ще има възможността да разгърне целия си потенциал.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

 1. Иване, Иване….

  Няма как да Р. Джонсън да получава колкото теб на месец – защото ако това бе така, със сигурност също щеше да произвежда само ‘български’ филми, които никой няма да иска да гледа и съответно Netflix не би дал и 5 лева да ги купи.

  Ако живееш в държава в която Пентеевски пере и пере и пере и сега ще дойде бивш тв водеш, който се опитва да се включи в прането – докато през цялото това време един председател на ‘етническа’ партия никога не е спирал да пере и препира – и ако това е всичко, което си виждал през съзнателния си живот, това не означава, че навсякъде по света става така – защото (ама наистина) не навсякъде е така…

  Съответно можеш да вземеш (тъжния си) български аршин и да си го втъкнеш еди къде си (бавно), защото той не обяснява абсолютно нищо друго освен това, което е само и единствено твоят опит –

  Горният ти ‘коментар’ (като почти всички други твои ‘коментари’, които не заслужават да бъдат прочетени, акмо ли да им се отговаря) е неинформиран и не добавя нищо към иначе отлично информираната и написана новина ….

  Аз отивам да гласувам сега – с пълно съзнание за илюзиите с които е съпроводено това всеки път –

 2. Мелба, обичам те, умните и красиви сте най-великото нещо случвало се на смешния ни “аршин”! Фагети по цял свят, съединявайте се!
  Цунки муцко!

  Никой не би хвърлял пари да купува гласове, ако изборите нямаха значение.
  Моля ви – гласувайте!

 3. Нищо не казваш – нищо не казваш, което да има какъвто и да било смисъл.
  Не можеш да използваш адекватно дори родния си език …

  1. Па то и ти нищо не казваш, като гледам изсраната ти полюция по горе. Както обикновено. Не разбрах задника ли ти говори или мозъка ти. Като гледам ще да е задника, както винаги.

 4. Не е раждал още и се притеснява дали не е пометнал без да иска!