По нашите ширини е известна шега, че „има само три „Индиана Джоунс“ филма“. Само че в същото време си държим на мнението, че каквото и да се случва с една филмова поредица през годините, било то римейкове, рибуути, или каквото там друго измисли Холивуд, то всъщност не влияе на оригиналния продукт. Така че в ролята си на безпристрастни новинари споделяме, че петият филм за любимия ни археолог-плейбой след множество забавяния изглежда вече набира скорост и наистина ще започне снимки.

Преминаха се много перипетии, но в крайна сметка Джеймс Манголд официално поема щафетата от Стивън Спилбърг, който заедно с Джордж Лукас ще заеме само продуцентска роля, а Харисън Форд ще се завърне в обувките и шапката на Инди поне още веднъж. Новината от тези дни е, че главната женска роля е поверена на любимката ни Фийби Уолър-Бридж, а великият Джон Уилиямс се завръща, за да напише още един без съмнение гениален музикален съпровод.

Няма смисъл да си кривим душите, пределно е ясно на всички, че нямаме никаква нужда от още един филм за Индиана Джоунс. В момента първите три (и другият) са достъпни в Netflix и с най-голямо удоволствие можем да се завърнем към тях. Но ако Холивуд, с неспирното си желание да изцоцка и последната възможна стотинка от носталгията ни, държи да произведе още един филм, тогава поне можем да се радваме, че повече от способен режисьор ще поеме щафетата от Спилбърг, а една млада и невероятно талантлива актриса и авторка като Уолър-Бридж ще се включи в проекта. Тя вече успя да си закове мястото в сърцата ни със собствения си сериал „Fleabag“, беше чудесно допълнение само с гласа си към иначе недостойния „Соло“, а сега само можем да й стискаме палци, че ще успее да доведе личното си чувство за хумор и нива на химия, поставена срещу безупречния, (но силно застаряващия) Харисън Форд.

Не ни разбирайте погрешно, стискаме всички палци „Индиана Джоунс 5“ да е достойно допълнение към поредицата. Особено завръщането на Джон Уилиямс ни носи невероятни надежди, а и нищо повече не би ни зарадвало от още един чудесен филм за Индиана Джоунс. Освен всичко друго, Джеймс Манголд е прекрасен режисьор, който с „Логан: Върколакът“ ни показа, че знае как създаде качествен финален поклон на обичан герой, чието време под прожекторите стига естествения си край. Но вините ли ни, че мечтаем да оставят Инди на мира и да си живеем със спомените си за перфектната трилогия?

За момента „Индиана Джоунс 5“ е с планирана премиерна дата 29 юли 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *