Ще излъжем, ако кажем, че имаме голям интерес към „Space Jam: A New Legacy“, но определено сме любопитни да разберем дали дългоочакваното продължение ще има същия ефект върху днешното поколение, какъвто имаше оригиналният „Космически забивки“ върху тези от нас, които са израснали през 80-те и 90-те години на миналия век.

В „Space Jam: A New Legacy“ баскетболната звезда ЛеБрон Джеймс и синът му Дом (Крис Дейвис) са хванати във виртуален капан от изкуствения интелект Ал-Г-ритъм (Дон Чийдъл). От ЛеБрон зависи да ги върне у дома, като поведе Бъгс Бъни, Лола и останалите шантави рисунки от Toon Squad в свиреп баскетболен двубой на виртуалното игрище срещу шампионите на Ал-Г-ритъм – звезди от професионалния баскетбол във вариант, в който не сме ги виждали досега.

През изминалия уикенд (точно месец след появата на първия снимков поглед) Warner представиха първия трейлър и вече можем да придобием малко по-добра представа за  естеството на „Space Jam: A New Legacy“ и какво да очакваме от него. Преди да видите рекламата, ви представяме и краткото тийзърче, което анонсира появата на трейлъра и което придава ново забавно значение на израза „трейлър дроп“.

Визуално определено има едно-две приятни неща, но като цяло не сме особено вдъхновени от видяното, включително и от кратките появи на известните герои на WB, сред които са и Железния гигант, Кинг Конг, семейство Флинтстоун и дракона от „Игран на тронове“ – дето се вика, „Играч първи приготви се“ (че и „Ралф разбива интернета“) вече сме го гледали.

Най-големият ни проблем обаче са шегите – нивото им е трагично, а в повечето случаи изпълнението на ЛеБрон Джеймс едва ли би могло да бъде по-отдалечено от идеята за естественост. Не се усмихнахме на нито един момент, което за нас е пагубно, особено предвид прокрадващата се лека претенция за сериозност (на всичкото отгоре представена болезнено буквално дори и на ниво трейлър), за което свидетелстваха и Джеймс и продуцентът Райън Куглър, които описваха филма като „история за отношенията между баща и син“.

Засега свирим фал на „Space Jam: A New Legacy“. Ще видим дали някоя от следващите реклами няма да успее да ни предложи нещо по-добро. Ако не, директно му записваме служебна загуба.

space_jam_a_new_legacy_xlg space_jam_a_new_legacy_ver8_xlg space_jam_a_new_legacy_ver7_xlg space_jam_a_new_legacy_ver6_xlg space_jam_a_new_legacy_ver5_xlg space_jam_a_new_legacy_ver4_xlg space_jam_a_new_legacy_ver3_xlg space_jam_a_new_legacy_ver2_xlg space_jam_a_new_legacy_ver9_xlg

Режисьор на „Space Jam: A New Legacy“ („Космически забивки 2“) е Малкълм Д. Лий („The Best Man“, „Вечерно училище“), а сценарият е на Джуъл Тайлър, Тони Ретенмайър, Кийнън Куглър и Терънс Нанс. В ролите са ЛеБрон Джеймс, Крис Дейвис, Дон Чийдъл, Соника Мартин-Грийн, а като гласове ще чуем Ерик Бауза, Джег Бергман, Кат Суси и др. Сред звездите на NBA, които ще видим на екран, са Клей Томпсън, Антъни Дейвис, Деймиън Лилард, Диана Таураси, Нека и Чейни Огумике и др.

Премиерата на филма е на 16 юли едновременно в кината и на HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments