На 29 април от 19:30 часа в Дом на киното в София ще бъде премиерата на „Поглед от ръба“ на режисьорите и хореографи Коста Каракашян и Стефани Ханджийска. Поетична приказка за шестима души разпръснати из палитра от внушителни пейзажи, филмът разказва емоционална история за лутането и търсенето на нашето място в света – чрез езика на съвременния танц героите се борят да открият своята принадлежност и общност на фона на спиращата дъха красота на България.

Поглед от ръба“ е заснет на 12 културно-исторически локации из страната, сред които крепост Овеч, скалната арка край Тюленово, Слънчев бряг, Музея на религиите в Стара Загора, Потопената църква до язовир Жребчево, лавандуловите полета до Казанлък, Стария град в Пловдив, Мраморното езеро до Православ, Проходна пещера до Трън и панелните блокове в София.

Вижте трейлъра.

Поглед от ръба“ събира на едно място Каракашян и Ханджийска с международен екип от Ню Йорк, Шотландия и Тунис. В главните роли са изявените съвременни български танцьори Васил Зелямов, Гергана Илиева, Цвета Дойчева, Петър Грудов, а специално в България от Ню Йорк за проекта пристигат операторът Квин Чиу и композиторът Джуд Икарус. В пост-продукцията се включват и шотландския DJ с български корени Андро Матюсън и тунизийския композитор Сайфедин Хелал

Коста Каракашян и Стефани Ханджийска се надяват, че филма ще вдъхнови българската публика да възприемат България по нов начин, и ще я популяризира сред международната такава. Те споделят:

Ако след филма хората излязат, и им се прииска да танцуват, значи сме изпълнили целта си.

Световната премиера на „Поглед от ръба“ ще бъде в София на 29 април в Дом на киното в селекцията „Art Horizons“ на фестивала за документално кино за изкуство – Master of Art. Филмът се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура” и благодарение на резидентската програма на Derida Dance Center.

glance_from_the_edge_poster_2 glance_from_the_edge_poster_1

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *