Много поколения вече могат да изброят десетки гигантски корпорации, разпрострели влияние и финанси в цял свят. И макар в нашето съвремие те в по-голямата си част да се занимават с технологии и виртуалност, като по-доходоносни бизнес-активности, все още е необходимо хората да бъдат и изхранвани. Сред „властелините“ на селскостопанския пазар в Щатите е прочутата компания Monsanto, с която влиза в неравна битка главният герой във филма „Percy vs. Goliath“.

Според споменатата компания благодарение на открития и постижения на технологиите в продължение на десетилетия се използва модифицирано зърно за посев. Дали е така обаче в полето на един застаряващ фермер?!

Винаги е невероятно удоволствие да видим в действие носителя на „Оскар“ Кристофър Уокън, в случая като човек, който знае как да се погрижи за земята си и как да защитава достойнството си на майстор-земеделец. Когато корпорацията-Голиат се опитва да го унижи с претенции към неговата реколта, той започва своята съдебна битка, с помощта на млад адвокат и цялата общност, която добре познава начина, по който се работи в региона.

Режисьор на „Percy vs. Goliath“ е Кларк Джонсън, актьор и кинаджия с опит, режисирал епизоди в поредиците „Luke Cage“, „City on a Hill“ и „Your Honor“. Компания на мистър Уокън правят Зак Браф и Кристина Ричи – в ролите на споменатия адвокат и активистка за опазване на околната среда, които правят всичко възможно случаят да бъде решен в полза на фермера, като се стига даже до Върховния съд на САЩ. А допълнителен важен акцент в този проект е фактът, че филмът е вдъхновен от абсолютно реални събития.

Percy vs. Goliath“ ще се появи в избрани киносалони и на VOD на 30 април 2021.

percy_xlg

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *