В творческите решения за бъдещето, които биха променили разпределението на „академичните“ предпочитания, се включва отново един голям любимец на киноспециалистите – Сам Мендес. След успеха на „1917“ – може би един от последните филми, които имаха шанс за нормално, традиционно киноразпространение преди разрастването на пандемичната криза, британският режисьор е избрал за свой следващ проект една любовна история, която се развива през 80-те години на ХХ век.

Според Deadline Мендес ще напише сам бъдещия си филм, озаглавен „Empire of Light, а в него ще участва носителката на „Оскар“ и изключителна наша любимка Оливия Колман. Още един безспорен творчески гений ще се присъедини към творческия екип – това е „майсторът на светлината“ Роджър Дийкинс и не се съмняваме, че заедно с Мендес ще съумеят да конструират забележителна история. Едно от местата на действие е старо кино, нейде из южното британско крайбрежие. Излишно е да казваме, че където реши да ни отведе този екип, с нетърпение и удоволствие ще го последваме.

Все още не е ясно кога се планира да започнат снимките на „Empire of Light“, както и не е ясно дали светлината в заглавието е вдъхновена от белия екран и киномашината на споменатото старо кино, или ще има (някаква) препратка към прочутата, почти едноименна поредица от картини на белгийския художник-сюрреалист Рене Магрит. Сам Мендес и Пипа Харис ще продуцират проекта чрез Neal Street Productions, като от името на студиото Searchlight Pictures ще се включат с отговорности Матю Грийнфийлд, Дейвид Грийнбаум и Кейти Гудсън-Томас.

И да не забравяме, че междувременно ще стискаме палци на Оливия Колман номинацията ѝ за „Оскар“ за най-добра поддържаща актриса да се превърне в награда след по-малко от двайсет дни – всички специалисти са единодушни, че партньорството ѝ с Антъни Хопкинс в „The Father“ е удивително.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *