Златните воини бяха раздадени – време е да реализираме една (най-често) кощунствена идея! Макар експериментите в тази насока до момента да доказаха, че правенето на римейки не винаги е достатъчно доходоносен бизнес, има определен тип филми, които сякаш задължително минават през това изпитание. Дойде ред и на „Още по едно“ („Another Round“) да бъде „преработен“ за по-лесно „смилане“ от щатската аудитория. И не казваме „англоезичната“, защото на Острова много отдавна знаят как да оценяват истински качественото европейско кино, независимо от държавата, в която е създадено.

Любимият на целия свят Леонардо ДиКаприо и неговата компания Appian Way са си осигурили правата за създаване на бъдеща англоезична версия на най-новия филм на Томас Винтерберг, когото всички поздравиха с получаването на „Оскар“ за най-добър международен филм. Очаква се ДиКаприо и Дженифър Дейвисън да бъдат продуценти, като финансирането ще бъде осигурено от компаниите Endeavor Content и Makeready. За да стартира направата на този римейк е необходимо най-вече да се ангажира максимално бързо сценарист, който да се заеме с адаптацията; очаква се самият Леонардо да се включи и като актьор в проекта.

Самият Томас Винтерберг, заедно със съавтора си сценарист Тобиас Линдхолм ще бъдат изпълнителни продуценти на римейка, заедно със Сиси Граум Йоргенсен и Каспър Дисинг. Deadline споделят, че за правата, закупени от Леонардо ДиКаприо, са наддавали още продуцентската компания на Джейк Джиленхол в партньорство със Studiocanal, The Picture Company и Елизабет Банкс, чиято компания е разчитала на подкрепата на Universal. Въобще – оскаровият фаворит за най-добър международен филм за 2021 се оказа, очаквано и разбираемо, доста желана история!

В очакване на още подробности по творческия екип на бъдещия римейк, заемаме скептична позиция на наблюдатели, като се има предвид колко много харесваме оригинала „Още по едно“ на Винтерберг! 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Абсолютно ненужен проект, но хей – ако Лео е в главната роля ще препълни киносалоните … и ще съм там да го гледам!