В последно време Холивуд са насочили вниманието си към европейското кино. Желанието им да правят свои версии на успешни филми явно все още не се е уталожило. След като съвсем наскоро ви съобщихме за нов прочит на руския хит „Sputnik”, то сега е време да представим и новата жертва. Това е австрийският трилър „Goodnight Mommy” („Ich seh, Ich seh” в оригинал).

Филмът разказва за деветгодишните близнаци Шварц, които отиват да живеят със своят майка в къща сред природата. Жената наскоро е претърпяла пластична операция и лицето ѝ все още е покрито с превръзки. Скоро обаче момчетата започват да изпитват съмнение, че това всъщност не е тяхната майка, а натрапник. Чувството за невинност и любов бързо се заменя с това на омраза и предателство. Каква обаче е истината?

Goodnight Mommy” беше режисиран от Северин Фиала и Вероника Франц („The Lodge”) и те ще влязат в ролите на изпълнителни продуценти в новата версия. Правата са закупени от Amazon и работата вече тече с пълна сила. За режисьор е избран Мат Собел („Take Me to The River”), а сценарият е дело на Кайл Уорън. Добрата новина е, че в главната роля ще влезе номинираната два пъти за „Оскар“ Наоми Уотс.

Ето какво споделя и самият Собел за продукцията:

Моите любими филми са тези, които канят публиката да последва протагониста в неговото пътешествие. В нашата версия на „Goodnight Mommy” страхът от изоставяне и ужасното осъзнаваме, че близките ни може и да не са тези, за които ги смятаме, създават един завладяващ кошмар с дълбоки усещания от всяка една посока. Нямам търпение да създам тази спираща сърцето история с Amazon и несравнимата Наоми Уотс.

Goodnight Mommy” е носител на множество награди и си е спечелил любовта на зрители и критика. Мат Собел и компания трябва да са много внимателни с начина, по който ще подходят към филма. Със сигурност има какво да подобрят спрямо оригинала, но могат и да объркат петорно повече неща. Ние със сигурност ще следим за бъдещо развитие по темата.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *