По причини, които няколко пъти сме отбелязвали в предишните ни новини, очаквахме и все още очакваме „Oxygen“ на френския режисьор Александър Ажа с голямо нетърпение и надежди, но, за съжаление, първият тийзър не успя да ни ентусиазира отвъд изначалния интерес (провокиран от концепцията и жанровата принадлежност на проекта), който имахме към филма. Сега същото се случва и с пълния трейлър – не ни разочарова истински, но и не ни надъхва по никакъв начин (след като не се нахвърлихме да го отразим на момента, когато дебютира преди два дни, всичко е ясно).

Припомняме, че „Oxygen“ е по сценарий на Кристи Льоблан (част от „Черния списък“ за 2016) и разказва за жена (Мелани Лоран), която се събужда в криогенна камера, без да има спомен нито коя е, нито как се е озовала в тази ситуация. Докато кислородът ѝ привършва, тя трябва да възвърне паметта си и да намери изход от този кошмар.

Реално няма какво да кажем повече. Щеше ни сме да сме супер развълнувани, все пак става дума за филм, попадаш в две от най-любимите ни категории (фантастика и камерен трилър), но не сме. Това, което виждаме, ни идва прекалено дженерик и не успява да провокира истински в нас нито напрежение, нито любопитство за мистерията. Надяваме се, че все пак „Oxygen“ ще предложи известни изненади и в крайна сметка ще бъдем доволни.

Всички други неща, като отношение към Александър Ажа, прилики с подобни филми и очаквания, сме ги обсъждали и няма какво ново да добавим. Предлагаме ви да видите и новия плакат, който също не ни допада особено.

oxygene_ver2_xlg

Режисьор на „Oxygen“ е Александър Ажа („Високо напрежение”, Очи на скалите”, „Огледала”, „Пираня”, „Рога“, „Плячка“), по сценарий на Кристи Льоблан („How to Make a Reality Star“). В ролите са Мелани Лоран, Марю Амалрик, Малик Зиди и Марк Саез.

Премиерата е на 12 май по Netflix.

 

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Aко не друго, поне е похвално, че Ажа ще опита малко по-различен жанр.

  2. Като правиш камерен филм с един актьор и close up на max, поне избери някоя лицеприятна физиономия. Имам чувството, че тоя вълк ще ми изгризе лицето.