Liseys_Story_Photo_010101-1024x512

Щяхме да кажем, че кофти „експириънсът“ ни със „Сблъсък“ – ужасната нова гавра с едноименния роман на Стивън Кинг – е причината да забавим конкретната ни новина (искахме да си починем от адаптации по Краля, хеле пък такива, в които той самият е замесен), но това нямаше да е съвсем вярно. Истината е, че като цяло не сме обръщали кой знае какво внимание на предстоящата екранизация на „Романът на Лизи“ („Lisey’s Story“) – отбелязвали сме участието на Джулиан Мур и дотам.

Сега обаче, макар и с известно закъснение, е време да отправим поглед към сериала на Apple TV+, който идва под формата на първи официални снимки. Освен Джулиан Мур като Лизи, на кадрите виждаме и голяма част от поддържащия актьорски състав включващ големи имена като Клайв Оуен, Джоан Алън, Дженифър Джейсън Лий, Дейн ДеХан, Рон Сифас Джоунс и Сунг Канг.

Романът на Лизи“ разказва историята на Лизи Ландън – овдовялата съпруга на известен писател, която се справя с тежките последствия от загубата му. Докато разчиства работното място на мъжа си, Лизи открива непубликуван роман, който крие ключ към загадъчна тайна и нищо не подсказва, че носталгичното връщане в миналото ще се превърне в почти фатално пътуване в тъмата, съпътствала нейния партньор през целия му живот.

Liseys_Story_Photo_010102-1024x683 Liseys_Story_Photo_010103-1024x683 Liseys_Story_Photo_010104-1024x512 Liseys_Story_Photo_010301-1024x683 Liseys_Story_Photo_010302-1024x683 Liseys_Story_Photo_010401-1024x683 Liseys_Story_Photo_010601-1024x663

На този етап няма да коментираме, предполагаме, че в най-скоро време ще се появи и първи трейлър, който ще ни разкрие повече за тона и атмосферата на сериала. Не че тогава задължително ще се впуснем в голямо обсъждане – предпочитаме да останем леко дистанцирани от проекта, защото имаме надежди, че с този творчески екип „Романът на Лизи“ ще се получи по-добър от традиционните „телевизионни“ флиртове на Кинг.

И като казахме творчески екип, сценарист на всички осем епизода на „Романът на Лизи“ е самият Стивън Кинг, а с тяхната режисура се е нагърбил Пабло Лараин, познат на широката публика с номинирания за „Оскар“ за „Най-добър чуждоезичен филм“ „No” и спечелилите множество награди и номинации „Post Mortem”, „The Club”, „Neruda”, „Джаки” и „Ema”. Той е и автор и на предстоящия филм „Spencer“ с Кристен Стюарт в ролята на принцеса Даяна.

Лараин също така влиза в ролята и на изпълнителен продуцент, наравно със Стивън Кинг, Джулиан Мур и Дж. Дж. Ейбрамс, чиято компания Bad Robot стои зад други сериали по произведения на Краля като „22 ноември 1963”, „Касъл Рок“ и предстоящия „Overlook“.

Премиерата на „Романът на Лизи“ („Lisey’s Story“) е на 4 юни по Apple TV+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *