Преди малко повече от една година видяхме „финалния трейлър“ на „Черната вдовица“ („Black Widow“), но както всички знаем, точно тогава светът се сгромоляса и дългоочакваният самостоятелен филм за Наташа Романоф беше отложен с идеята в близко бъдеще феновете на Marvel да могат да му се насладят подобаващо – на голям екран. Това „близко бъдеще“ обаче се оказа по-„кьораво“, отколкото всички се надяваха, и премиерата на „Вдовицата“ се мести няколко пъти, докато стигнахме до момент, в който Disney явно вече не са могли да отлагат и (по примера на Warner) преди няколко дни обявиха твърда дата за дебют, едновременно на кино и в стрийминг платформата им Disney+. Ако има отворени кина – има, ако не – дóма.

С наличието на фиксирана премиерна дата беше само въпрос на време рекламната кампания на филма да се задвижи отново и това стана вчера с дебютирането на нов трейлър. Вижте го!

Истина е, че „Черната вдовица“, който според думите на продуцента Кевин Файги феновете са искали да бъде направен повече от всеки друг проект на Marvel, се забави твърде дълго по отношение на развитието на вселената на студиото, а отлагането на премиерата през последната година добави и още един допълнителен щрих на прегаряне. В резултат ентусиазмът за филма не изглежда много голям – доста повече вълнение виждаме по адрес на сериалите „WandaVision” и „The Falcon and the Winter Soldier”. Любопитно ни е дали това няма да доведе до първия истински голям провал на Marvel, макар че в момента критериите за оценка са малко по-различни.

Иначе горната реклама ни харесва повече от предишните, които видяхме. Според нас е добра идея това с Отмъстителите в началото – първо е полезно за привличане на зрители и второ е атестат за качественото развитие на образа на Романоф, която претърпява сериозна трансформация от наемен убиец на КГБ в един от най-важните членове на Отмъстителите, който, в крайна сметка, прави саможертва в името на своите приятели и спасяването на (половината от) живота във вселената. Като плюс искаме да отбележим и че не чуваме някоя ужасяваща рап музика, а хорът на самия финал е чуден.

Нямаме истински надежди „Черната вдовица“ да бъде добър филм, но стискаме палци за нещо над средното ниво за Marvel, тъй като сме фенове на Наташа Романов (и на Скарлет Йохансон) и не искаме точно нейното самостоятелно приключение да бъде брадва или посредствена „мехарийка“.

Вижте официалния синопсис на филма, а след него ще откриете и постер, с който беше съобщена новата премиерна дата.

Припомняме, че действието „Черната вдовица“ се развива малко след събитията от „Първият отмъстител: Войната на героите“, когато Отмъстителите са разединени, а част от тях са в немилост, включително и Черната вдовица. Докато бяга от закона, Наташа Романоф, която може би за първи път в живота си е оставена да действа свободно и сама да взима решения за съдбата си, трябва да се изправи срещу демоните от мрачното си минало и влиза в сблъсък с един от най-опасните си противници – енигматичния Таскмастър.

black_widow_ver10_xlg

Режисьор на „Черната вдовица“ („Black Widow“) е Кейт Шортланд („Lore“, „Berlin Syndrome“), по сценарий на Джак Шейфър („Мошенички от класа“) и Нед Бенсън („The Disappearance of Eleanor Rigby“). В главните роли са Скарлет Йохансон, Дейвид Харбър, Флорънс Пю, Рейчъл Вайс, Рей Уинстън, Мишел Лий, О. Т. Фегбенли и др.

Премиерата е 9 юли 2021 в кината и по Disney+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. чак сега реших да го видя този трейлър……. колко много не исках този филм