Месец май вече се подава на хоризонта, а с него и премиерата на предстоящата игрална предистория на „101 Далматинци“ „Круела“ („Cruella“), и Disney все по-често ще споделят рекламни материали от филма, като най-новото допълнение в кампанията е пълен трейлър, който ни запознава малко по-детайлно със сюжета и успява да увеличи интереса ни към продукцията. Отбелязваме, че от последната ни новина за „Круела“ настъпи известна промяна, а именно това, че филмът, който трябваше да излезе ексклузивно по кината, вече ще бъде разпространяван едновременно както в киносалоните, така и по Disney+.

Истина е, че в много истории публиката се привлича повече от злодеите. Ако са изградени пълнокръвно, те са много по-интригуващи от жертвоготовните герои с техните очевидни морални ценности и често са и по-запомнящите се. Например колкото и да е добър Крисчън Бейл като Батман, Жокера на Хийт Леджър е първото, което ни хрумва при споменаването на „Черният рицар“. Така че не е чудно, че в последните години излизат все повече продукции, посветени на някой антигерой (като „Жокерът“ и „Господарка на злото“). Още от самото заглавие се подразбира, че „Круела“ ще ни разкрие ранните години от живота на един от най-паметните антагонисти на Disney, а именно Круела Де Вил, и как се е превърнала в истеричната, обсебена от кожи модна дизайнерка с мания по далматинци. Ролята на Де Вил, която през годините е минала през ръцете на не малко талантливи актриси, този път е поверена на носителката на „Оскар“ Ема Стоун, която и в малкото клипове, в които сме я видели досега, изглежда се чувства повече от комфортно в кожата ѝ и несъмнено ще докосне по свой собствен екстравагантен начин образа ѝ.

Тук може да видите чисто новия трейлър:

Сюжетът горе-долу наподобява този на „Дяволът носи Прада“, ако асистентката Анди беше изтрещяла от напрежението в модната индустрия. Вниманието е основно насочено върху героинята на Ема Томпсън – Баронеса – безскрупулната и силно взискателна шефка на младата Естела (бъдещата Круела Де Вил), която силно наподобява емблематичната Миранда Прийстли или поне сегашната редакторка на Vogue. Като се има предвид връзката със „101 Далматинци“ смеем да кажем, че липсата на далматинци в първия трейлър беше осезаема, но тук те правят първата си поява и сме повече от доволни.

Историята изглежда заплетена, напрегната, повече от обикновено за live-action филм на Disney, и най-вече лична. Не става ясно защо Круела има вендета към шефката си, но честно казано това ни заинтригува още повече. Рядко в последните години се срещат пълни трейлъри, които да не разкриват сюжета на целия филм. Така че ни остава само едно – да скрием домашните любимци, особено ако са далматинци, и да очакваме Круела скоро да ни посети (стискаме палци да е в киносалон, а не у дома).

null

Режисьор на „Круела” („Cruella“) е Крейг Гилеспи („Аз, Тоня“, „Часът на героите“), сценарият е дело на Дана Фокс („Наръчник за необвързани“) и Тони Макнамара („Фаворитката“), по история на Алин Брош Маккена („Дяволът носи Прада“), Кели Марсел („Венъм“) и Стив Зисис („Togetherness”). В ролите ще видим Ема Стоун, Ема Томпсън, Марк Стронг, Пол Уолтър Хаузър, Джоел Фрай, Емили Бийчъм, Кърби Хауъл-Баптист и др.

Премиерата е на 28 май в кината и по Disney+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *