Няма нищо лошо в амбициите. Понякога обаче те излизат извън разумните граници. Признаваме си, че изпитваме сериозни пристрастия към дебютния режисьорски филм на Джордж Клуни, написан от Чарли Кауфман, който помним от началото на века – „Самопризнанията на един опасен ум“ („Confessions of a Dangerous Mind“). Харесваме не само подхода към историята на телевизионния шоумен, който съчетава и „отговорностите“ на убиец за ЦРУ (всеизвестен е талантът на мистър Кауфман в това специфично авторско поле на действие!), но и особено много ни е любимо превъплъщението на Сам Рокуел.

И ето сега – идва време за новината. Според Deadline, Apple TV+ са се прицелили към римейк на „Самопризнанията на един опасен ум“, като явно стремежът им е да срещнат новите поколения с колоритния герой, по чиито мемоари ще се подготви сериал, съставен от едночасови епизоди. Главната роля в историята ще бъде поверена на всеобщ любимец – Джъстин Тимбърлейк, който притежава много качества и ще му стискаме палци да успее да „изнесе“ многоликия, нестандартен образ на създателя на щатски шоу-програми от средата на ХХ век като „The Dating Game“ и „The Newlywed Game“.

Сценарист на телевизионната поредица „Самопризнанията на един опасен ум“ е Джон Уорли (пилотният епизод вече е готов), а шоурънър и изпълнителен продуцент е Дейвид Холандер. Miramax и Paramount Television Studios се включват като копродуценти. И макар да не се знае кога Джъстин Тимбърлейк  ще се появи на малкия екран като Чък Барис, ще му стискаме палци да не се изложи (много), защото неизбежно ще го сравняваме с таланта на Рокуел.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *