Mads-Mikkelsen-Joins-Indiana-Jones-5

Многократно сме отбелязвали огромния си скептицизъм към дълго обсъждания, дълго забавяния и никому ненужен „Индиана Джоунс 5“. За разлика от много други случаи, в които тръпнем от нетърпение да се завърнем към любимите си герои и светове, които са ни доставяли удоволствие години наред, един път вече бяхме изпържени и везните на мнението ни няма лесно да се наклонят. Но какво е това там, което тихомълком се прокрадва към сърцата ни? Нима е искрица надежда?

След скорошното обявление, че Джон Уилиямс се завръща отново да напише музиката за новия филм, а страхотно талантливата Фийби Уолър-Бридж е наета за една от главните роли във филма, сега разбираме, че абсолютният ни любимец Мадс Микелсен също се присъединява към актьорския екип на Джеймс Манголд. Припомняме, че Манголд пое юздите от Спилбърг, приключва последни редакции по сценария и явно студиото напълно сериозно се е запътило към начало на продукцията това лято.

Всички в екипа сме единодушни, че колкото повече Мадс, толкова по-добре. Харесваме го от много отдавана, но в последно време сме наистина влюбени. От разбиващия „Ловът“ („Jagten“), през равностойното на това на сър Антъни Хопкинс изпълнение като Ханибал Лектър в „Hannibal”, дори в големите, по-генерични филмови вселени на планетата („Междузвездни войни“, MCU, „Хари Потър“) пак беше готин, а съвсем наскоро отново разби в един от любимите ни филми за изминалата година „Another Round” – колкото повече Мадс Микелсен, толкова по-добре, наистина! Ще го гледаме навсякъде и във всичко, а познавайки работата му, в „Индиана Джоунс 5“ най-лесно ни е да си го представим като злодеят, но всъщност няма никакво значение, ще бъде интересно да го видим в каквато и да е роля.

И мисълта ни в крайна сметка е следната – обичаме и уважаваме целия екип, работата им ни е накарала да сме благодарни, че сме кино фенове отново и отново, а Индиана Джоунс е една от най-дългогодишните и непоклатимите ни филмови страсти. Защо тогава все още не можем да погледнем на този проект с друго, освен присвит от притеснение стомах и да се подготвяме за още едно голямо разочарование?

Индиана Джоунс 5“ е с планирана премиерна дата (ако въобще планираните премиерни дати все още значат нещо) 29 юли 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. То е ясно, че като екип всичко е точно. Въпросът е дали сюжета ще става. Или ще е пак на средно ниво 🙂

  2. Наличието на Мадс в каста леко подвига очакванията все пак да се гледа този филм. Все още смятам, че е излишен, но поне се надявам да става за гледане 🙂

    1. Кейт Бланшет бих гледал денонощно, руса, черна, елфка, в драми, в комедии, ама Инди 4…… мисля, че съм го гледал два пъти, веднъж на кино с големите очаквания, и веднъж на блу рей…..заради колекцията…. та май пойнт ис, че Мадс не е никаква гаранция, а и като гледам темповете на проектите с които се заема в последно време

    2. Аз не казвам, че е. Просто аз го харесвам и това ще ми помогне да се наканя да гледам филма :Д Пък ако е ОК, ще е бонус 🙂