Освен че е една от по-добрите екранизации по романите на майстора на съдебния трилър Джон Гришам, както и един от най-добрите филми в кариерата на покойния Джоел Шумахер, „Време да убиваш“ е паметен и с това, че бележи първата главна роля на Матю Маконъхи – роля, която го превърна в истинска звезда, разкривайки пред света сериозния му актьорски талант. Затова няма как да не сме заинтригувани от новината, че 25 години по-късно Маконъхи ще се завърне към образа на Джейк Бриганс.

Variety и Deadline съобщават, че Лоренцо Ди Бонавентура ще продуцира за HBO сериал, продължение на „Време да убиваш“, който ще бъде базиран на „Време за милост“ („A Time for Mercy“) – третия роман на Гришам за Джейк Бриганс, следващ „Време да убиваш“ и „Сянката на чинара“. Проектът все още е на много ранен етап на развитие, като от HBO тепърва ще избират сценарист и режисьор, но знаем, че Матю Маконъхи води финални преговори за главната роля. А предвид че НВО и Маконъхи работиха доста успешно заедно в „Истински детектив”, не очакваме да не се разберат.

Вижте официалния синопсис на българското издание на „Време за милост“ (дело на издателство „Обсидиан“), който ще ви даде представа за историята:

Клантън, щата Мисисипи, 1990 г. Съдът назначава Джейк Бриганс за служебен защитник на шестнайсетгодишния Дрю Гамбъл, обвинен в убийството на Стюарт Коуфър, местен помощник-шериф и партньор на майка му. Животът в неговата къща е белязан от скандали, насилие и страх. Една нощ нещата стигат твърде далече – след дълъг запой побойникът пребива майката на момчето. Дрю грабва служебния пистолет на Стюарт и сам раздава правосъдие.

В южняшкото градче убиецът на служител на закона и неговият адвокат стават прицел на всеобща омраза. Повечето жители на Клантън искат бърз процес и смъртно наказание за Дрю. Но Джейк е твърдо решен да спаси момчето от газовата камера. Въпреки че така застрашава семейството си, кариерата си и дори собствения си живот.

С удоволствие ще проследим развитието на „Време за милост“ („A Time for Mercy“) и се надяваме НВО да намерят някое голямо или интересно име (или имена) за сценарист и режисьор. Какъвто и да е изборът им обаче, ние ще сме на линия, ако Матю Маконъхи се завърне. Харесваме доста изпълнението му във „Време да убиваш“ (както и самия филм) и ни е интересно как ще походи към ролята толкова години по-късно.

За финал може да си припомните трейлъра на „Време да убиваш“:

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *