Дълго чакахме Гай Ричи да се завърне към криминалните екшън-комедии, заради които го заобичахме, и най-накрая той го направи с „Джентълмените“, който, общо взето, оправда очакванията ни. Но понеже не можем да се наситим на подобни филми (особено, ако са направени качествено) зачакахме да видим какво ново в жанра ще ни предложи английският режисьор. Вече знаем, че това ще са (поне) два проекта с участие на старото му другарче Джейсън Стейтъм – „Five Eyes”, който се снима в момента и вече завършеният „Wrath of Man”, който вчера се сдоби с първи трейлър.

Припомняме, че „Wrath of Man” е римейк на френскияLe Convoyeur” от 2004 г. и разказва за мистериозния Х (Стейтъм), който започва работа в компания за бронирани камиони, които пренасят огромно количество пари в брой из Лос Анджелис. Героят на Стейтъм обаче не е неподготвения новак, за който колегите му го подозират, а бързо се оказва прецизен и смъртоносен стрелец, който елиминира всеки, който се изпречи на пътя му, без много да се замисли.

Стига толкова приказки, вижте първия трейлър сега:

Дори само на базата на краткия синопсис можехме да предположим с голяма точност какво ни очаква – много насилие, типичното ръмжене на Стейтъм и типичния стил на Ричи. От тази гледна точка сме доволни, тъй като трейлърът ни показва именно това, но сме малко разочаровани, че виждаме голяма част от мотивацията на главния герой. Разбира се, няма да ходим да гледаме „Wrath of Man” заради сюжета, който реално не е от особено значение, но все пак нямаше нужда да ни издават дори и най-дълбоките мотивации на героя в първите кадри, които виждаме.

От към визия и екшън нещата са практически безупречни – много динамично и вълнуващо, както и безапелационно насилствено. В крайна сметка това е основната причина, поради която ни се гледа „Wrath of Man”. Така или иначе нямаше да бъдем изненадани от сюжета, и стига нивото на екшъна да е такова, каквото изглежда в трейлъра, няма да недоволстваме.

Колкото и да ни дразни Джейсън Стейтъм, трябва да признаем, че Гай Ричи знае как да го направи да изглежда наистина страхотно – както в кадъра, където преминава през някаква стая и разстрелва хората вътре, без дори да обърне поглед към тях. Първият постер, който можете да видите по-надолу, също много ни харесва, заради търсеният контраст между излъсканият костюм и окървавените кокалчета. В „Джентълмените“ видяхме колко добре му се получава на Ричи да облича героите си в страхотни костюми, ако и тук има повод да го направи, определено също ще бъде бонус.

wrath-of-man-jason-statham-poster-20210430

Wrath of Man” е режисиран от Гай Ричи, по сценарий написан от него, Айвън Аткинсън и Марн Дейвис. В главните роли ще видим Джейсън Стейтъм, Холт МакКолъни, Джефри Донован, Джош Хартнет, Лаз Алонзо, Раул Кастийо, Скот Ийстууд, Еди Марсан и Пост Малоун.

Премиерата е насрочена за 7 май. Стискаме палци да имаме възможност да го гледаме на голям екран, с цяла кофа пуканки в ръка.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *