Когато чуем думите „уестърн“ и „каубой“ в главите ни изникват точно определени асоциации с визуална естетика, точно определен времеви период и очаквания какво може да представлява един подобен филм. С радост разбираме, че трябва да загърбим предразсъдъците си и да променим представите си за това що е то каубоят, тъй като в северна Филаделфия има цял клуб „градски каубои“, които си яздят с шапките и банданите по средата на съвременен американски град със същата увереност, с която са го правели онези, оригиналните каубои в Дивия запад.

Винаги сме навити да научим нещо ново за някакъв начин на живот, за който досега не сме и предполагали. Затова и обръщаме поглед с интерес към предстоящия филм „Concrete Cowboy” на дебютанта Рики Стоб. Филмът разглежда много универсални теми като порастването, изграждането на идентичност и отношенията между бащи и синове, но поставя разказа си в света на реално съществуващите споменати градски каубои – членовете на „Градски клуб за езда от улица Флечър“, които използват конната езда като начин да градят общността си и да обучават децата на морални ценности.

Конкретната история от „Concrete Cowboy” разказва за Кол, който отива да живее с отчуждения си баща, който е част от клуба по езда. Кол е принуден да избере пътя, по който ще поеме, когато един от най-добрите му приятели поема по пътя на градските банди и дребните престъпления, а баща му изглежда се интересува повече от това да обръща внимание на всички други деца от общността повече, отколкото на сина си.

В ролята на Кол влиза Кейлъб Маклафлин, познат от „Stranger Things”, а като бащата ще видим прекрасния Идрис Елба. Държим да отбележим, че това е различен уестърн с Елба от предстоящия „The Harder They Fall”, където той ще изиграе злодея. Вижте трейлъра на „Concrete Cowboy” сега.

Трейлърът ни прави доста добро впечатление, тъй като от една страна показва, че отношенията между баща и син ще бъдат интересни за проследяване и ще ни дадат възможност да гледаме силно емоционално заредени сцени между двама силни актьори. Освен това виждаме, че просто заради необичайността на историята, ще имаме възможност да гледаме страхотно иновативни и интересни кадри, свързани с конна езда в градска среда, измежду коли и титулярния бетон.

concrete-cowboy-poster-20210422

Concrete Cowboy” е режисиран от Рики Стоб, който също е адаптирал сценария от романа на Грег НериGhetto Cowboy“. В главните роли са Идрис Елба, Кейлъб Маклафлин, Джарел Джероум, Метод Мен, Лорейн Тюсон и Байрън Бауърс.

Филмът ще бъде пуснат в Netflix на 2 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. „тъй като в северна Филаделфия има цял клуб „градски каубои“, които си яздят с шапките и банданите по средата на съвременен американски град със същата увереност, с която са го правели онези, оригиналните каубои в Дивия запад.“

    Един от най добрите ми приятели живее в Хюстън, и ми разказва, че там даже си дъвчат тютюн и плюят по улиците, без значение черни, бели, ходят си с шапки, ботуши, всичко „каубойско“…… разбирам го за Тексас, ама Филаделфия……..