Когато за пръв път разбрахме, че Paramount подготвят високобюджетна екранизация на ролевата играDungeons & Dragons”, не скрихме скептицизма си за качеството на проекта. Продължаваме да стоим зад мнението си и да смятаме, че трудно ще се направи двучасов филм по тази игра, който реално да й отдаде заслуженото, но не можем да отречем, че започва да се заформя доста интересен актьорски състав.

Освен Крис Пайн, който влиза в главната роля, към каста се присъединяват цяла група актьори на различни етапи в кариерата си, но всички много популярни в момента. Голямата новина за нас е, че към „Dungeons & Dragons” се присъединява любимият ни кисел англичанин Хю Грант, който напоследък мощно се завръща в Холивуд с цяла група високопрофилни проекти, след като години наред почти не го бяхме виждали. Към филма се присъединяват и София Лилис, младата актриса, която познаваме от „То“, Реге-Жан Пейдж, новият любимец на колективната женска интернет общност след съблазнителната му роля в хита на Netflix „Bridgerton”, както и Мишел Родригес и Джъстис Смит.

Припомняме, че от студиото са наели Джонатан Голдстийн и Джон Франсис Дейли („Spider-Man: Homecoming”) да напишат и режисират филма. Нямаме съмнение, че те са достатъчно креативни, че да измислят интересна и оригинална история, която просто е поставена в света на „Dungeons & Dragons”, притежава всичките му магични елементи и оказва на оригиналната игра заслужения респект, докато все пак ни показва самостоятелен филм, който работи за себе си, а не обяснява просто правилата на ролевата игра.

В същото време обаче с доста голяма досада откриваме, че преди „Dungeons & Dragons” дори да започне да се снима, Paramount вече планират и свързан телевизионен сериал, който да бъде под ръководството на Дерек Колстед, познат ни като един от създателите на „Джон Уик”. Не разбираме колко пъти трябва да се провали експериментът с това студията да си планират цял франчайз, преди първият филм да е излязъл и накрая да не излезе нищо. Нека се фокусират върху доставянето на едни качествени два часа, а после ще видим за 10 или повече.

Въпреки всички тези натрупващи се притеснения, няма как да отречем, че „Dungeons & Dragons” със сигурност ще бъде един от проектите, които ще следим внимателно през следващата година и нещо. Най-малкото от всичко, искаме да видим Хю Грант в някакъв фентъзи костюм как каства магии или продава брадви, или каквото и там да му дадат.

Премиерата на „Dungeons & Dragons” засега е планирана за 27 май 2022 г.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *