Изначално „The Falcon and the Winter Soldier” не е проект, който ни вълнува кой знае колко и следяхме рекламната му кампания по-скоро по инерция, а след лекото разочарование от края на започналия доста силно „WandaVision”, съвсем изгубихме ентусиазъм и в резултат съвсем зарязахме отразяването му. Сега обаче, само три дни преди премиерата на сериала по Disney+, Marvel представиха финален трейлър, който решихме да отбележим с новина, в която включваме и част от пропуснатите неща.

Действието на „The Falcon and the Winter Soldier” се развива след „Отмъстителите: Краят”, в който Стив Роджърс завеща щита си на Сокола Сам Уилсън (Антъни Маки). Докато се бори с тежката отговорност да носи наследството на Капитан Америка, Сам трябва да работи заедно със Зимния войник Бъки Барнс (Себастиан Стан), за да спрат анархистки синдикат наречен The Flag-Smashers. Двамата също така се изправят и срещу стария си противник Барон Хелмут Зимо (Даниел Брюл).

Вижте финалния трейлър.

От всички трейлъри до момента, този ни харесва най-много и най-ясно виждаме обещанието за „реалистичен шпионски екшън“ (като че ли досега акцентът беше предимно в посока „buddy comedy”). Това обаче не означава много и продължаваме да не се вълнуваме особено за „The Falcon and the Winter Soldier”, а ако впоследствие се окаже, че сериалът е солидно допълнение към вселената на Marvel, първи ще признаем, че сме грешили в оценките си. Предпочитаме да имаме ниски очаквания и да се изненадаме приятно, отколкото обратното, както (в известна степен) стана с „WandaVision”.

Ето и част от допълнителните материали, които сме пропуснали и които включват удължен телевизионен спот, два клипа и плакатите с основните герои.

ТВ спот:

Клипове:

falcon_and_the_winter_soldier_ver3_xlg falcon_and_the_winter_soldier_ver4_xlg falcon_and_the_winter_soldier_ver5_xlg falcon_and_the_winter_soldier_ver6_xlg

Създател на „The Falcon and the Winter Soldier” е Малкъм Спелман („Empire”), който е и част от сценарния екип, включващ и Дерек Колстад („Джон Уик“). Режисьор на всички шест епизода е Кери Скогланд („Неприкосновена свобода“, „The Handmaid’s Tale“, „The Borgias“). В ролите са Антъни Маки, Себастиан Стан, Даниел Брюл, Уайът Ръсел, Емили ван Камп, Джордж Сейнт-Пиер, Дон Чийдъл, Карл Лъмбли, Ерин Келиман, Дезмънд Чиам, Мики Ишикава и др.

Премиерата е на 19 март по Disney+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

 1. В Зимо ми е надеждата – ако прецакат нещата с него, целият сериал отива по дяволите…

 2. Очаквам фундаментално преобръщане на естетическите закони… хаха.

 3. 1-ва серия беше доста зле, мудна дори за увод.
  Все пак очаквам сериала да ме забавлява, без фанфари, без хипер очаквания.
  Всяка събота, си ми стана традиция да обядвам с Марвел сериал.

  1. Аз съм на протироположния полюс – хареса ми. Не е уау, не е и нужно. Много е рано още за прогнози, но е стъпка в правилната посока – или поне що се отнася до тези герои. Иначе да – стана традиция и като гледам ще продължи така за близките няколко години.

  2. Аз тази вечер мога да го гледам, че съм отпускар 🙂 Иначе екшънът е на ниво

 4. Аз очаквах много повече от този сериал! Чрез трейлърите ни внушиха, че ще е забавен и с много повече екшън! А се оказа обикновена драма, с политически привкус!

  1. Изгледал един епизод и вече раздава присъди – виж останалите 5 епизода и тогава давай финални речи 😃

  2. Вечерта сигурно ще гледам 2-рата серия и ще се види накъде ще тръгнат нещата 🙂 Въпреки че очаквам повече сериала за Локи

  1. При мен пък е точно обратното – 4та серия е ТОП до момента! 😃

  2. Като всичко друго и тук опира и до вкус, и до моментно настроение. Ще продължавам да му давам 50 минути от съботата си, ама искам повече.

 5. Тц, тук съм разочарован, в тв вселената им, по зле е само Агентите на Щит