Кариерата на режисьорa и сценарист Бен Уийтли винаги е била неравномерна, но напоследък британецът ни разочарова както с крайни резултати, така и с избор на предстоящи проекти. Малка надежда за нещо по интересно сред посредствеността на непосредственото му филмово минало, олицетворено от „Ребека“ и близкото бъдеще, белязано от „The Meg 2“ (а за момент и от „Tomb Raider 2“), ни дава предстоящият нискобюджетен хорър „In the Earth“.

Вдъхновен от настоящата пандемия и реализиран само за няколко дни по време на първия локдаун в Англия, „In the Earth“ разказва за един учен и един специалист по парковете, които, докато светът търси лек за катастрофален вирус, навлизат дълбоко в гора за рутинна проверка на оборудването за наблюдение. През нощта, тяхната мисия се превръща в ужасяващо пътуване през сърцето на мрака, когато цялата гора оживява около тях…

Късно снощи Neon представиха първи трейлър на „In the Earth“, който дава малко по-добра представа за историята и чудесно илюстрира естество на филма и цялостната атмосфера. Вижте.

Честно казано, поради причините, които леко засегнахме по-горе, бяхме малко скептични за „In the Earth“, но трябва да признаем, че трейлърът ни допада. Нищо специално или изненадващо, но определено приятно и точно в стила и типа истории,  каквито харесваме. Силно се надяваме и крайният резултат да ни остави подобно положително усещане – имаме нужда от нещо хубаво, което да ни напомня, че Бен Уийтли не е посредственият режисьор, който изглежда напоследък.

Сега отиваме да си пуснем „The Ritual“, който изведнъж ни се прегледа адски много, а вие може да видите поредица „крийпи“ постери.

in_the_earth_ver2_xlg in_the_earth_ver3_xlg in_the_earth_ver4_xlg in_the_earth_ver5_xlg

Режисьор и сценарист на „In the Earth“ е Бен Уийтли („Down Terrace”, „Kill List”, „Sightseers”, „A Field in England”, „High-Rise“, „Free Fire“), а в ролите са Джоел Фрай, Елора Торчия, Хейли Скуайърс, Рийс Шиърсмит, Марк Монеро и др.

Премиерата е на 23 април.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Гледал съм само по няколко филма и епизоди от сериали, но пак вдъхва повече доверие от недоразумението Нийл Маршал. 😀
    А тука има и някакъв A Field in England вайб.

  2. Яд ме, че е екранизацията по „High-Rise“ не беше толкова яка, колкото ми се искаше 🙁