p04yxpyt

Също както при своя колега (и приятел) Бенедикт Къмбърбач, за когото си говорихме наскоро, имаше момент, в който Том Хидълстън сякаш беше навсякъде, като пикът беше през 2015 – 2017 г., когато го гледахме в „I Saw the Light”, „High Rise”, „Пурпурният връх“, „The Night Manager”, „Конг: Островът на черепа” и „Тор: Рагнарок“. Впоследствие обаче той си взе почивка, като единствените му ангажименти (извън озвучаването на герой в „Early Man” на Aardman) бяха свързани с вселената на Mravel – последните два филма за Отмъстителите „Война без край“ и „Краят“, както и предстоящия сериал „Локи“.

Не знаем как ще действа Хидълстън оттук насетне – дали ще го раздава по-спокойно или отново ще се хвърли в редица проекти (все си мислим, че въпреки че филмите му извън Marvel нямат голям комерсиален успех, той няма да страда от липса на предложения), но със сигурност първата му стъпка към своеобразното му завръщане вече е направена. Variety съобщават, че той се присъединява към Клеър Дейнс (която наскоро замени Кийра Найтли) в предстоящия сериал на Apple TV+ „The Essex Serpent“, базиран на едноименния роман на Сара Пери.

Действието на „The Essex Serpent“ се развива по време на Викторианската епоха, през 1893 година, и разказва историята на Кора Сийборн (Дейнс) – наскоро овдовялата жена, която след като се е освободила от „оковите“ на изпълнен с тормоз и насилие брак, се премества от Лондон в малкото градче Олдвинтър в Есекс, където е заинтригувана от местното суеверие, че митичен морски дракон се е завърнал в областта. Том Хидълстън ще изпълнява ролята на Уил Рансъм – разполагащия с пълното доверие на хората лидер на местната провинциална общност. Вижте първия ни поглед към героя.

tom--20032021

Не сме запознати с романа на Сара Пери, но това, което прочитаме в синопсиса, ни звучи интригуващо и с удоволствие бихме хвърлим око на сериала, когато излезе, дори и без да участваше Том Хидълстън, който се явява допълнителен плюс.

Режисьор на „The Essex Serpent“ ще бъде Клио Бернард („The Selfish Giant“, „Dark River“), а с адаптирането на романа на Пери се нагърбва сценаристката Ана Саймън („Mrs. Wilson“). Двете ще бъдат и изпълнителни продуценти, наравно с Джейми Лорънсон, Хакан Коусета, Патрик Уолтърс, Иън Канинг и Емили Шерман. Продуцент е Андреа Корнуел.

Снимките на сериала вече текат в Есекс и скоро очакваме качествен първи поглед, както и обявяване на премиерна дата. Ще следим за всичко по-интересно.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *