Въпреки чувството, че вече сме гледали всички възможни филми и сериали за Втората световна война, когато двама страхотни автори се съберат да ни разкажат нова история за този мрачен период от световната история, няма как да не се заинтригуваме. В случая става дума за нямащия нужда от представяне Ридли Скот, който се съюзява със създател на „Peaky Blinders” и „LockeСтивън Найт, когото ще продължаваме да уважаваме, колкото и бози в стил „Фатално затишие“ да ни сервира.

Двамата титани ще обединят сили за мини сериал, озаглавен „Roads to Freedom”, който за разлика от други подобни проекти, които обикновено са разказани от англо-американска перспектива, ще бъде „мултинационален, широк поглед“, включващ разнообразни гледни точки. За самия Ридли Скот това е много лична история, която до някаква степен е базирана на собствените му преживявания в Обединеното кралство след войната, както и на разказите на баща му, който е играл важна роля в преизграждането на немски градове след разрушенията. Сериалът ще бъдат адаптиран от поредицата книги на сърАнтъни Бийвор, който ще бъде сценарист заедно със Стивън Найт.

Основната цел на проекта на Скот и Найт изглежда ще бъде да покаже невиждани до сега персонажи от Русия, Германия и Франция, които по време на войната и след нейния край се борят за установяването на властовите позиции на страните си, което впоследствие довежда до Студената война. Идеята за „Roads to Freedom” ни звучи доста интересно, тъй като определено сме изморени да виждаме американизирани разкази за ВСВ – знаем им шаблона и не искаме да гледаме отново същия разказ, просто украсен с нови герои. Ако обаче Скот и Найт наистина успеят да доведат до екраните ни история за този период, каквато досега не сме виждали, със сигурност бихме й дали шанс.

В крайна сметка в последните години може да не харесваме всички (или дори повечето) произведения на Ридли Скот, но той вече си е осигурил статута на легенда и със сигурност се интересуваме от всеки негов проект (следим отблизо предстоящите „The Last Duel” и „House of Gucci”), а като прибавим и това, че Стивън Найт продължава да ни радва с работата си, няма как „Roads To Freedom” да не се нареди сред челните позиции в списъците ни с очаквани проекти.

Roads To Freedom” е планиран за 10 епизода и както вече казахме, те ще бъдат написани от Найт и Бийвор, а Ридли Скот най-вероятно ще режисира само първите един-два. Все пак обаче, когато такъв автор като него сложи името си зад подобен проект, със сигурност няма да го пропуснем. Официална дата за старта на продукцията за момента не е обявена, а дори и студио засега не е застанало зад идеята, но сме сигурни, че и това няма да отнеме много време и ще отразяваме всякакви новини с интерес.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *