Има ли някакво съмнение за това кой би изиграл най-добре безсмъртен badass, който кара главите на хората да експлодират с един-единствен юмрук, ако не Киану Рийвс? А в случая историята е още по-интересна, тъй като новият филм е адаптация на безумно популярния лимитиран комикс „Brzrkr”, на който Рийвс е един от създателите.

Първото издание на „Brzrkr” е публикувано в началото на този месец от Boom! Studios и вече е продало над 600 хил. копия, което е огромен успех за всеки, който не е Marvel или DC. Когато такъв успех постига само първото издание от 12, естествено е, че няма и месец по-късно, а вече започват плановете за екранизация. Netflix са откупили филмовите права, а наред с игрална версия ще продуцират и аниме сериал от същата вселена.

Brzrkr” разказва историята на безсмъртен полу-бог, полу-човек, който от 80 хил. години броди по земята и участва в различни битки, тъй като има вътрешна принуда към насилие. Историята е поставена в съвремието, когато титулярният „Б.“ се опитва да намери отговори за същността си и може би как да прекрати безкрайната си мъка.

Комиксът явно е изпълнен с доста брутално насилие, както можете да видите от рекламата по-долу. А повече от очевидно е, че главният герой напълно нарочно е стилизиран направо да си прилича на Киану, така че е повече от ясно, че той е не просто перфектният, а единственият избор за ролята. Само можем да се радваме, че ще имаме възможност отново да го видим в екшън роля, в каквато най-много го харесваме. Рекламните кадри разкриват, че визуално „Brzrkr” е наистина впечатляващ и само можем да се надяваме, че филмът ще успее да докара подобна атмосфера и визуална естетика.

Трябва да признаем, че идеята за това, че 80-хилядникът има нужда от американското правителство, за да разбере защо е безсмъртен, ни е повече от абсурдна. Въпреки това обаче имаме голям интерес към света, който самият комикс изгражда, и съответно как той би се пренесъл на екран. А да видим Киану в още една впечатляваща екшън роля, в която ходи и трепе наред, само може да ни зарадва.

Комиксът „Brzrkr” е написан от Киану Рийвс и Мат Киндт, с илюстрации от Род Гарни. Главната роля е уредена, но засега няма информация кой ще поеме режисурата, за което със сигурност ще се ослушваме внимателно, тъй като ще ни каже много за тона на филма. За момента сме сигурни единствено, че след като проектът е на Netflix, ч никой няма да се опита да намали рейтинга му, т.е. със сигурност ще имаме възможност да се насладим на истинско кърваво насилие.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. по време на престура на Бил и Тед 3, питаха Кеану, коя роля би искал да изиграе.
    Той каза Wolverine….. but it’s to late.
    На този „постер“ си е Old man Logan отвсякъде