inarritu-20210308

Малко е иронично (от гледна точка на българското заглавие), че точно „Завръщането“ беляза оттеглянето на Алехандро Гонзалес Иняриту на заслужена почивка, но точно така се получи – след като спечели втория си (пореден) „Оскар“ за режисурата на ревизионистичния уестърн (предишната му награда беше за „Бърдмен“), Иняриту се оттегли от сцената на „голямото кино“ и не бяхме чували за негов пълнометражен проект цели шест години (междувременно той засне VR проект „Carne y Arena“, който му спечели специален „Оскар“).

Сега обаче научаваме, че не само Алехандро Гонзалес Иняриту готви нов филм, но той вече се снима и няма да ни се налага да чакаме още незнайно колко време тепърва да се събира финансиране и екип. Los Angeles Times съобщават, че мексиканският режисьор работи по „колосална продукция“, (за момента) озаглавена „Limbo”, която ще изследва „the political and social modernity of Mexico“. Филмът бележи първия път, в който Иняриту снима изцяло в Мексико сити, след впечатляващия му дебют преди 21 години с „Amores Perros“, както и първия му неанглоезичен филм от „Biutiful“ насам.

За съжаление, не знаем никакви подробности за сюжета, но не ни и трябват – ще гледаме всичко, което Алехандро Гонзалес Иняриту ни предложи, а и имаме официален кадър от снимачната площадка, който допълнително ни пали въображението.

limbo-set-20210308

За съжаление, оператор на „Limbo” няма да е трикратният носител на „Оскар“ Еманюел Любецки, с когото Алехандро Гонзалес Иняриту снима „Бърдмен“ и „Завръщането“, но неговото място се заема от не по-малко впечатляващия Дариус Конджи, работил с режисьори като Дейвид Финчър, Роман Полански, Уди Алън, Нийл Джордан, Дани Бойл, Уонг Кар-вай, Михаел Ханеке, Стивън Фрийърс, Бернардо Бертолучи, Понг Джун Хо, братята Сафди и др. В творческия екип се включва художникът Еухенио Кабайеро, носител на „Оскар“ за „Pan’s Labyrinth“ на Гийермо дел Торо и работил за „Рома“ на Алфонсо Куарон.

Актьорският състав на „Limbo” се предвожда от Даниел Хименес Качо, познат от „Cronos“ на Гийермо дел Торо, „Лошо възпитание“ на Педро Алмодовар, „Zama“ на Лукреция Мартел и когото предстои да видим и в „Memoria“ на Апичатпонг Верасетакул.

Нямаме търпение да научим повече за този проект и се надяваме да имаме възможност да го видим на голям екран.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

    1. Да, някой депресиран заек. С прерязани вени. 😉