Бавно, но сигурно, посветеният на създаването на „Кръстникът“ проект „Francis and the Godfather” на Бари Левинсън придобива все по-ясна форма и продукцията върви към началото на снимките, като преди няколко дни научихме за запълването на още една от главните роли. Deadline съобщават, че към впечатляващия актьорски състав на филма се присъединява Ел Фанинг, която ще се превъплъти в номинираната за „Оскар“ актриса Али Макгроу – съпруга на продуцента (и head of production в Paramount) Робърт Еванс по времето на създаването на „Кръстникът“.

Както знаем, „Francis and the Godfather” ще обърне внимание и на това как проблематичната продукция на „Кръстникът“ се е отразила на личния и семеен живот на Франсис Форд Копола, но кастингът на Ел Фанинг загатва, че най-вероятно ще бъде обърнато (поне минимално) внимание на семейните отношения и в „противниковия лагер“. Може именно тук да назрява конфликтът, който в крайна сметка слага край на брака между Еванс и Макгроу, която през 1972 се взима със Стийв Макуин на снимачната площадка на „The Getaway“.

Ето какво споделя Бари Левинсън за кастинга на Фанинг:

Ел е една от най-вълнуващите и многолики актриси, работещи в момента. Повече от развълнуван съм, че тя се присъединява към страхотния актьорски състав на „Francis and the Godfather” и ще допринесе към филма с уникалния си талант.

Същата скучна стерилност, която чухме от Левинсън и по адрес на Елизабет Мос – припомняме, че преди около месец, стана ясно, че тя ще влезе в ролята на съпругата на Франсис Форд Копола Елинор. Знаем, че това са заучени приказки, но могат да е постараят повече, защото така казано излиза, че Фанинг и Мос едва ли не са на една артистична плоскост, с което не бихме могли да се съгласим по никакъв начин. Но да не влизаме в подобен разговор, още повече, че никъде не се твърди подобно нещо (поне не и пряко).

Макар и да не ни е най-голямата любимка, смятаме, че Ел Фанинг има чар и талант, който (предвид годините ѝ) тепърва ще развива, а възможността да играе с актьори от ранга на Елизабет Мос, Оскар Айзък и Джейк Джинленхол (които влизат в ролите съответно на Франсис Форд Копола и Робърт Еванс), при това под режисурата на ветеран като Бари Левинсън („Добро утро, Виетнам“, „Рейнман“, „Слийпърс“, „Да разлаем кучетата“), определено ще ѝ е от полза.

Francis and the Godfather” е по сценарий (част от Черния списък) на Андрю Фарот, а допълнителни подробности за филма и други проекти, свързани с „Кръстникът“ и проблематичната му продукция (както и за други класики, които ще се сдобият с истории за създаването им, като продуцирания от Еванс „Китайски квартал“, който е под прицела на Бен Афлек) може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *