Принципно сме големи почитатели на Лин-Мануел Миранда и гледаме да сме в част с всичко, с което се свързва името му (особено по-големите проекти), но така се получи, че тук на сайта не сме обръщали специално внимание на „In the Heights“ – предстояща адаптация на наградения с „Тони“ едноименен мюзикъл, който Миранда поставя на Броудей преди феноменалния си успех с „Hamilton“.

Късно снощи обаче, малко преди старта на връчването на наградите „Грами“ за 2020, Warner Bros. представиха два нови трейлъра на „In the Heights“ и ние се възползваме от случая, за да наваксаме с рекламните материали, като към споменатите трейлъри прибавяме и първата реклама на филма (от времето преди пандемията да причини отлагането му), както и няколко цветни плаката.

Преди да ги видите, отбелязваме, че режисьор на „In the Heights“ е Джон М. Чу („Crazy Rich Asians“), а както подсказва заглавието, действието се развива в квартала Washington Heights на Манхатън, Ню Йорк. В центъра на историята е Уснави (Антъни Рамос) – собственик на малък магазин, който спестява всяка стотинка и мечтае за по-добър живот. Разбира се, Уснави не е сам в мечтите, а е заобиколен от още пеещи и танцуващи колоритни герои, които може да видите в рекламите.

Не искаме да кажем, че видяното ни се струва като абсолютно клише, но все пак ще го направим. Историята за младежите, които мечтаят за по-добър живот не би могла да бъде по-типична – проблемите на конкретното етническо население във фокуса на историята не ни дава достатъчно свежест (даже се сещаме за пуерториканците в „Уестсайдска история“ и нещата се спихват допълнително), а в допълнение и визията също ни изглежда леко генерична. Поне хореографията в някои сцени изглежда добре.

При все тази ни реакция, като любители на мюзикълите като цяло – и на Лин-Мануел Миранда в частност, имаме твърдото намерение да гледаме „In the Heights“ и до последно ще се надяваме изживяването да си заслужава. Ако не, ще си пуснем за пореден път „Hamilton“. Вижте и споменатите цветни постери.

in_the_heights_xlg in_the_heights_ver2_xlg in_the_heights_ver3_xlg in_the_heights_ver4_xlg in_the_heights_ver5_xlg in_the_heights_ver6_xlg in_the_heights_ver7_xlg

Режисьор на „In the Heights“ е Джон М. Чу („G.I. Joe: Ответен удар”, „Зрителна измама 2“, „Crazy Rich Asians“), а сценарият е на Киара Алегрия Хюдис, която е автор на роман, по който Лин-МануелМиранда създава текста и музиката на едноименния мюзикъл. В ролите са Антъни Рамос, Кори Хоукинс, Мелиса Барера, Лесли Грейс, Олга Мередис, Дафн Рубин-Вега, Джими Смитс и др.

Премиера е на 18 юни, едновременно в кината и HBO Max.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *