В последните години, когато говорим за DC Comics, почти със сигурност става въпрос за филмовата вселена на Warner Brothers и всичките проблеми, които те имат с това да я вкарат в някакъв ред (или за легендарния „Snyder Cut“). Само че DC всъщност имат огромна библиотека от герои и истории, част от които са страшно интересните комикси от подразделението им Vertigo – фокусът там е върху по-зрели истории като „V for Vendetta” или по-хорър ориентираните „Justice League Dark”.

Вече знаем, че с „Justice League Darkще се занимава Дж. Дж. Ейбрамс и неговата компания Bad Robot, а сега разбираме, че паралелно се подготвя и отделен сериал по комикса „Constantine”. Това ще бъде третият игрален вариант на Повелителя на черните изкуства Джон Константин след ужасния филм с Киану Рийвс от 2005 г. и доста силното превъплъщението на Мат Райън в „Arrow-verse” сериалите. И докато поредиците на CW продължават да излизат и Константин там е редовно присъствие, явно Ейбрамс и компанията му подготвят напълно отделна екранизация за HBO Max.

Джон Константин е адски интересен герой, който е британски екзорсист и магьосник и се занимава с напълно различни неща от Супермен например. Той пуши като комин, постоянно псува и редовно се разхожда из Ада и изнудва разни демони и дори самия Луцифер. Киану Рийвс определено не успя да го доведе до екрана, както заслужаваше, а Мат Райън се справя доста прилично, но неговият самостоятелен сериал не успя да намери достатъчно публика и беше спрян, а в момента героят в онази вселена се занимава с пътуване из времето. Тъй като комиксовият герой ни е много любим, всъщност с удоволствие бихме гледали екранизация, която по-близо се придържа към мрачния тон на комиксите и не бяга от хорър аспектите на историята.

Затова и смятаме, че заформящият се „Constantine” на HBO Max звучи доста интересно и дори смятаме, че Дж. Дж. Ейбрамс в ролята единствено на продуцент е чудесна новина, тъй като той и неговата компания добре знаят как да правят жанрови проекти, а освен това имат доста натрупано уважение и силни резултати, така че със сигурност ще успеят да привлекат добри пари за проекта. За главен сценарист е нает британският писател Гай Болтън.

Единственият проблем, който предвиждаме, е, че със сигурност ще стане страшен дебат около темата, че според слуховете компанията иска да наеме не-бял актьор да изиграе титулярния герой. Съгласни сме, че визията на Константин е страшно иконична, но имайки предвид, че проблемът с версията на Киану Рийвс съвсем не беше с това, че той не е рус, сме повече от навити различен актьор да облече шлифера, стига цялостният тон на сериала да е правилен.

Със сигурност ще следим последващото развитие на „Constantine” с интерес и ще споделяме още новини, въпреки че не очакваме да е много скоро, тъй като проектът е на много ранен етап.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Дано, ама надали. Говори се, че циганинът Риз Ахмед ще играе героя. КУР и СМЪРТ за тези, които взимат подобен тип решения. Същите пожелания и за домус ага, (раз)Бойко-клиторът и плешивата минджа ебан гешев.

  2. Всичко след Мат Райън ще е дъно. Той Е Константин и въпреки бонбонените му прикючения с другите юнаци от Легендите той превъплъщава едно-към-едно как трябва да изглежда Коцето. Единствения блед шанс някой да направи нещо по-добро е може би Колин Фарел, но подплатен с много добър сценарий.