Признаваме си, че продължаваме да сме не просто скептично настроени, ами направо с готови негативни оценки, когато чуем, че ще излиза нова романтична комедия. А това е нечестно, защото въпреки че жанрът бълва тонове тъповати, неразличими един от друг филми, все пак има и приятни изключения. Миналата година например, един от любимите ни филми беше „Palm Springs” – златният стандарт за това какво може да бъде една романтична комедия. Затова и въпреки скептицизма ни, ще се опитаме да сме оптимисти и да си представим, че е възможно отново да се изненадаме приятно.

Причината за този нетипичен опит за оптимизъм е изненадващо приятният трейлър на „Happily”. Филмът е рекламиран като „романтична черна комедия“ и ще разкаже за женена двойка, които след 14 години брак продължават да са лудо влюбени и да се радват на меко казано активен сексуален живот. Техните приятели обаче се дразнят на постоянните им показни изблици на привързаност на публични места и започват все повече да показват, че може би не са добрите и лоялни приятели, за които се представят. Следва странна визита от непознат с фатален край и ваканция по двойки, която съвсем не е толкова невинна, колкото изглежда.

Вижте трейлъра на „Happily” сега:

Определено ни хваща окото – сюжетът изглежда доста по-различен и нестандартен от това, което по принцип очакваме от такъв тип филми. Идеята за лудо влюбената двойка, чиито приятели им завиждат и им се дразнят, е интересна. Тази работа с „държавния представител“, който идва, за да им слага някакви инжекции, за да ги превърне в „нормални хора“, както и групова ваканция, от която не могат да си тръгнат, също ни звучат интригуващо.

Малко се притесняваме обаче, че това са прекалено много сюжетни нишки за един филм, камо ли пък за един трейлър. Може би не трябваше да ни ги показват всичките – хем за да се запази изненадата, хем да не се притесняваме, че част от идеите няма да бъдат развити подобаващо.

Актьорският състав е интересен и включва много успешни комедийни актьори като Стивън Руут, Пол Шиър, Натали Зеа и Натали Моралес – все хора, които сме гледали в различни комедийни роли и харесваме доста. Главните герои пък ще бъдат изиграни от Кери Бише, позната от крайно недооценения „Halt and Catch Fire”, и Джоел Макхейл, който всъщност ни е най-голямата въпросителна от цялата работа – той е страхотен в „The Soup“ и „Community”, но почти никъде другаде не сме го харесвали истински. Предстои да разберем дали това ще се промени.

happily-saban-joel-mchale-kerry-bishe-poster

Happily” е написан и режисиран от Бендейвид Грабински („Are You Afraid of the Dark?“). Премиерата е насрочена за 19 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *