Живеем в общество“, в което всеки ден има нова порция новини около едно от най-чаканите заглавия не само за тази година, но за последните четири. Говорим естествено за прословутата режисьорска версия  на „Лигата на справедливостта“ („Justice League“) на Зак Снайдър, вещо озаглавена на български „Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър“. Имаме чувството, че който и камък да обърнем, все ще намерим някакъв отпечатък от този филм и екипът ни е на мнение, че е крайно време да излезе, да го гледаме и да спрем с непрестанните спекулации и дискусии около задкулисните драми и излишните фенски турболенции.

За всеобщо щастие „Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър“ излиза след малко повече от месец и пред нас е предполагаемият финален трейлър. Минаваме директно към кадрите и после ще коментираме:

Нещата изглеждат повече от прилично. Всеки кадър е като оживяла двойна страница от комикс. Моментално ни прави впечатление, че почти всички сцени са нови и нямат почти нищо общо с видяното в кино версията. Друг позитив е, че не се набляга толкова на репликите, колкото на визията. Няма остроумни шеги и отвратителна музика за фон, както виждаме в последно време в много други маркетингови материали. Палци горе и за кадрите с дълго чакания Дарксайд и Степенулф, който между другото изглежда в пъти по-застрашителен и добре моделиран, отколкото отвратителния му клонинг в кино версията.

Радваме се, че ще видим по-удължен епизод с апокалиптичния кошмар на Батман, където Джаред Лето ще направи своята нова (и различна) поява като Жокера. Макар да го виждаме и чуваме само за няколко секунди, присъствието му със сигурност ни допада.

Като цяло единствените ни критики са насочени към привидно недовършените визуални ефекти в някои сцени и пропорциите на екрана. Зак Снайдър спомена, че иска да покаже филма в IMAX формат (т.е. по-квадратна картина) и това би работило на голям екран, но при положение, че ще се гледа предимно в домашна обстановка, не е ясно колко ефектно ще бъде това решение. Явно тепърва ще разберем…

Както навсякъде по света, и у нас „Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър“ също пристига на 18 март, но по HBO GO, като все още таим надежди за кратък кино прозорец, в който да го гледаме на голям екран.

joker-20210215

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 Comments

 1. Епично – така бих определил всичко видяно като рекламна кампания дотук. Мазоли ми излязоха на ръцете да стискам палци за прожекции на IMAX. Ако случайно това се сбъдне съм на първата прожекция въоръжен с пуканки, Спрайт и катетър, че тия 4 часа не са шега работа.

 2. Пфф, трейлърът е смазващ! Този път справедливостта наистика възтържествува и много се радвам, че Зак Снайдър получи своя шанс да ни покаже истински 4-часов R rated епос!

 3. Трейлърът е страхотен! Филмът е заснет в съотношение за IMAX, така че остава само да го пуснат и по кината!

 4. Бях писал на Cine Grand дали ще има кино прожекции – отговорът беше незаинтересовано „не“. Cinema city, до колкото знам все още не работят (те държат единсвтвения работещ IMAX). Остава кино Арена или някое от по-малките кина…. Наистина ще е грехота да не можем да го видим на голям екран.

  1. Според мен целенасочено Warner/DC ще го пуснат в цял свят само по HBO Max за месец-два колкото платформата да натрупа абонати и да отмине хайп-а. После, в момента, в който нещата с COVID се пооправят и кината отворят масово ще има широк релийз, за да се натрупат повече пари и да се избият вложените в направата на тази версия. Към септември/октомври се надявам на домашен релийз с цветна и черно-бяла версия ала Logan/Fury Road. 🙂

 5. Като гледах трейлъра не можах да позная, че съм гледал на кино същия филм. Като цяло всичко изглежда супер с изключение на някои ефекти. Вече ми се ходи и на кино 🙂

  1. Това е тънкия момент – не си гледал на кино дъщия филм. Гледал си некадърно подобие с 90% презаснети сцени и тотално различен сценарий

 6. Гледах филма и мога да кажа, че е уникален. Марвел да го духат мокър и пълен с кръв…
  Така се прави мрачно DC и комиксово кино за големи!

 7. много се надявам, типично в объркания Ди Си стил, да сменят пак мнението си, и да продължат с лигата в този ѝ вид, пък нека си правят независими соло филми

 8. Филмът беше много добър! Може би най-добрият супер геройски филм досега!
  А най-важното е, че създаде такъв интерес към него, даже сървърите на HBO MAX в Азия бяха пренатоварени! Не само в деня на премиерата, но и няколко дни след това! Може спокойно да се напише, че досега са го гледали стотици милиони хора! Също може да се напише, че скалата на хайпа беше на ниво Авенджърс 4! Е, във филма главният герой не беше плъх, който с определено случайно движение да задвижи целия филм! Както и нямаше обръщане на арката на героите на 180 градуса, както при Тор и Хълк, само за да е забавно! Ха-ха! Но определено филмът генерира огромен интерес!