Огромни фенове сме на страхотния немски фантастичен сериал „Dark“ и като такива нямаме търпение за следващия проект на неговите създатели Янте Фрисе и Баран Бо Одар – костюмната драма с хорър елементи „1899“. За съжаление обаче, все още сме доста далеч от неговата реализация (снимките са предвидени за периода април-септември), затова ще трябва да се задоволим с „the next best thing”, което е сериал на продуцентите на „Dark“ Куирин Берг и Макс Видеман.

Става дума за „Tribes of Europa“ – постапокалиптична екшън-драма, чието действие се развива през 2074 година, когато човечеството е преживяло мистериозна глобална катастрофа, която обгръща света в мрак, а от останките на Европа са възникнали племена, който са в постоянна война помежду си. В центъра на историята са двама братя и една сестра от миролюбивото племе Ориджинс (Произход) – Киано, Еля и Лив, които са разделени и са принудени да намерят собственото си място в борбата за бъдещето на тази нова Европа.

Създател на „Tribes of Europa“ е Филип Кох („Picco“, „Play“), който е и сценарист наравно с Яна Бурбах („Breaking Even“) и Бенджамин Сайлър („8 Tage“). Вижте тийзъра и пълния трейлър на сериала, които ще ви дадат много по-добра представа за историята и за това, което можем да очакваме от сериала.

Малко излишно дълъг ни дойде пълният трейлър и някъде след средата му ни доскуча – не беше нужно да ни разказват и показват всичко. Една-две по-кратки мистериозни реклами, ала тези на „Dark“, щяха да свършат по-добра работа. Да, двата сериала са напълно различни – „Tribes of Europa“ залага много повече на екшъна, но въпреки това, ако само загатнеш за него, ефектът ще е по-голям, отколкото да го буташ в лицето на зрителите.

Като цяло обичаме постапокалиптични истории от този род (има и сексуален елемент, което винаги е плюс), особено ако имат европейски привкус, но някои жанрови клишета и цялостния „YA vibe”, който получаваме, ни притесняват леко. Затова, въпреки че имаме изначален жанров интерес към „Tribes of Europa“, първо ще изчакаме отзиви, преди да се решим да му отделим от времето си. Тук се сетихме и за датския „The Rain“ – ако някой е гледал и трите сезона, ще се радваме да сподели мнение.

За финал вижте официалния плакат на сериала.

tribes-of-europa-poster-20210204

Създател на „Tribes of Europa“ е Филип Кох („Picco“, „Play“), който е и сценарист наравно с Яна Бурбах („Breaking Even“) и Бенджамин Сайлър („8 Tage“). В ролите са Емилио Сакрая, Хенриет Конфюриъс, Дейвид Али Рашед, Оливър Масучи, Мелика Форутан, Ален Блазевич, Ричард Земан, Джеймс Фокнър и др.

Премиерата е на 19 февруари по Netflix.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. The rain започна доста обещаващо, но не приключи така. Определено сериал, който не съжалявам, че изгледах, но и сериал, който по-скоро няма да гледам втори път. Ако очакванията на човек не са да гледа нещо на нивото на Дарк, няма да остане разочарован от него според мен, въпреки сравнително слабия завършек на трети сезон.