Спомняте ли си за един прекрасен малък ужас от далечната 1997 година с простото и ясно заглавие „Cube” („Кубът на страха“)? Дебютният филм на режисьора Винченцо Натали си спечели огромна фен база през годините и роди няколко продължения и предистория.

За съжаление на всички фенове, нова версия на „Cube ” така и не успява да види бял свят вече доста години. Плановете за рибуут на поредицата си остават само на хартия и нищо реално не се случва в Холивуд. За сметка на това японците не му мислят толкова много и вече са подготвили римейк.

През изминалите дни в туитър акаунта на самия Винченцо Натали, който е изпълнителен продуцент, се появи кратка и скромна реклама на предстоящия филм. Вижте я и вие:

Тези тридесет секунди определено ни връщат назад и се надяваме, че екипът, който седи зад този римейк, е успял да пресъздаде чувствата на отчаяние и клаустрофобия от оригинала. Стискаме палци да са запазили както добрата идея, така и готиния финал. Още е рано да преценим, поради малкото, което успяхме да видим, но със сигурност ще хвърлим едно око на финалния филм.

Надяваме се, че Винченцо Натали е помогнал на японския си колега Ясухико Шимизу да улови тона на първоизточника и да не е просто бледо копие на оригинала. Информацията като цяло е много оскъдна, но новата версия на „Cube” се очаква да дебютира по кината в Япония на 22 октомври тази година.

Припомняме ви, че версията от 1997 година разказваше за шест случайно избрани на пръв поглед мъже и жени, затворени в смъртоносен затвор от свързани стаи. Те трябваше да намерят изход, решавайки загадките на всяко едно помещение и да се опитат да останат живи.

Ето какво споделя режисьорът Ясухико Шимизу:

Никой не може да устои на силната система на „Cube”. Снимайки този филм, ние сякаш бяхме в самия куб. След това трябваше да се изправим срещу самите себе си. Какво дебне в собствената ни бездна – надежда или отчаяние? Скоро ще бъдете в куба с нас. Всъщност, вече може и да сте вътре.

EtKv6bRXEAQSrb3

Cube” е режисиран от Ясухико Шимизу, а режисьорът на оригинала Винченцо Натали е изпълнителен продуцент и творчески съветник. Сценарият е дело на Токуо Коджи. В ролите ще видим Суда Масаки, Окада Масаки, Таширо Хикару, Сайто Такуми, Йошида Котаро и други.

Премиерата за Япония е насрочена за 22 октомври.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments