Disney неоспоримо е една от големите компании, която силно е повлияла развитието на киното – филмите им са докоснали милиони зрители от различни поколения и няма съмнение, че тази тяхна тенденция ще продължи и в бъдеще. Не е тайна обаче, че когато те  усетят, че нещо върви като топъл хляб, не изпускат възможността да го експлоатират до дупка (и до пълно творческо изчерпване), а именно такъв е случаят с live-action адаптациите на анимационните им класики. От 2015 г. насам Disney са сложили „под ножа“ много от заглавията от каталога им, превръщайки ги къде в сполучливи, къде в не дотолкова успешни игрални варианти. Само през 2019 година на големия и малкия екран излязоха цели пет подобни филма, а тази година се очаква към дългия списък да се присъединят още два. Единият от тях е „Круела” („Cruella“) – дългоочакваната екранизация на предисторията на Круела де Вил (емблематичния злодей от „101 Далматинци“), в чиято роля ще видим носителката на „Оскар“ Ема Стоун.

Почти никакви детайли не се знаят за сюжета, освен че филмът ще проследи раждането на злодея с най-ужасяващия истеричен смях в историята на Disney и какво точно е довело до превръщането ѝ в психопат с мания по кожени петнисти палта. По замисъл „Круела“ наподобява „Господарка на злото“ като и в двете продукции се набляга на това да хвърлим поглед към една вече доста позната история, но пречупена през очите на антагониста. Силно се надяваме обаче „Круела“ да е по-сполучлив в това отношение и да ни накара да симпатизираме на Де Вил, без обаче да отнема от злината ѝ и да я очовечава твърде много.

Още от трейлъра си личи, че „Круела“ притежава качество, което често липсва на останалите live-action римейкове, а именно оригиналност. Тъй като „Круела“ не е базиран на конкретна анимация, екипът е имал доста по-голяма свобода за развитие на историята и това определено е видимо. Филмът изглежда ще бъде ексцентричен, налудничав, непредсказуем и на моменти дори злокобен, също като самата Круела де Вил (социалните мрежи не закъсняха и го сравниха с Disney версия на „Жокера“). Колкото до Ема Стоун, нейната задача да влезе в образ, който 25 години по-рано е бил блестящо изигран от друга многоуважавана актриса като Глен Клоуз, няма да е никак лесна. Достатъчен ни беше само краткият клип обаче, за да се уверим, че Стоун не е заложила на имитация, а на индивидуалност в образа, което няма как да я подведе. Тя изглежда стилно, британският ѝ акцент, чието владеене тя умело демонстрира във „Фаворитката“, е повече от на ниво, а маниакалният смях ще доведе до нова порция ужасени деца. Таим големи надежди, че трейлърът няма да ни подведе и в света на масовите еднообразни live-action филми, „Круела“ ще внесе малко „мрак“.

Ето го и официалния синопсис и плакат, както и няколко нови кадъра:

Носителката на „Оскар“ Ема Стоун участва в „Круела“ на Disney, изцяло нов игрален филм за бунтарските ранни дни на един от най-известните – и модни – злодеи, легендарната Круела де Вил. Действието на „Круела“ се развива през 70-те години на миналия век в Лондон сред пънк рок революцията и проследява млада мошеница на име Естела – умно и креативно момиче, решено да се докаже със своя нюх за моден дизайн. Тя се сприятелява с двойка млади крадци, които оценяват апетита ѝ за пакости и заедно успяват да изградят живот за себе си по лондонските улици. Един ден нюхът на Естела към модата привлича погледите на баронеса фон Хелман – модна легенда, която е опустошително шик и ужасяващо haute couture, изиграна от двукратната носителка на „Оскар“ Ема Томпсън. Но връзката им дава начало на събитията и откровенията, които ще накарат Естела да прегърне нечестивата си страна и да се превърне в буйната, модерна и отмъстителна Круела.

cruella-emma-ston-t cruella-emma-thompson-baroness-von-hellmanCRUELLA_TEASERPOSTER

CRUELLA_Poster

Режисьор на „Круела” („Cruella“) е Крейг Гилеспи, известен с работата си по „Аз, Тоня“ и „Часът на героите“, сценарият е дело на Дана Фокс („Наръчник за необвързани“) и Тони Макнамара („Фаворитката“), и е писан по история, създадена от Алин Брош Маккена („Дяволът носи Прада“), Кели Марсел („Венъм“) и Стив Зисис („Togetherness”). В ролите ще видим Ема Стоун, Ема Томпсън, Марк Стронг, Пол Уолтър Хаузър, Джоел Фрай, Емили Бийчъм, Кърби Хауъл-Баптист и др.

Също като повечето продукции, и „Круела“ претърпя промени в премиерната си дата, която беше преместена от миналата Коледа за 28 май 2021. Ще видим дали ще има още промени.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments