Предвид репутацията на Тим Бъртън и естеството на неговите най-запомнящи се персонажи, което почти винаги включва изпити бели лица с изцъклени очи и готически черни дрехи стил емо тийнейджър, ни е трудно да повярваме, че до този момент не му се е отдавала възможност да остави своя отпечатък върху най-популярното „гробарско“ и същевременно чаровно семейство, „покварило“ сърцата на няколко поколения. Още през октомври се заговори, че този пропуск от страна на Холивуд най-сетне ще бъде поправен и следващата продукция, базирана на героите създадени от Чарлз Адамс през далечната 1938 г., ще бъде именно под покровителството на Бъртън.

Преди няколко дни тази новина бе потвърдена от Netflix, които разкриха плановете си за сериал, който обаче за наша голяма и приятна изненада ще постави един от многобройните членове на фамилията Адамс на преден план, а именно гот иконата Уенсдей Адамс. Проектът е озаглавен чисто и просто „Wednesday” и е дело на шоурънърите Алфред Гоф и Майлс Милър, чиито имена свързваме както с телевизионни продукции като „Хрониките на Шанара“ и „Smallville’, така и с големи блокбъстъри като „Спайдърмен 2“ на Сам Рейми. Очаква се сериалът да включва 8 епизода, а освен като режисьор на всички епизод Тим Бъртън ще се включи и като изпълнителен продуцент.

Силно се надяваме, че солидната основа (а именно история за готическо и своенравно семейство) ще вдъхнови Бъртън и ще го върне към корените му на ексцентричен и оригинален творец. Последните му проекти несъмнено бледнеят пред тези в началото на кариерата му, така че дано бъркотиите на фамилия Адамс върнат Бъртън в правия път.

wednesday-addams-instagram-captions

Успехът на „Wednesday” безспорно зависи и от актьорския състав. Все пак да влезеш в обувките на Уенсдей Адамс е предизвикателство, а нейните обувки са трудни за запълване, особено имайки предвид в каква култова героиня я превърна Кристина Ричи през 1991 година във филма на Бари Зоненфелд. За ролята на бащата – Гомез Адамс – пък имаше петиции от фенове, желаещи да видят поредна колаборация между Бъртън и Джони Деп, но това е малко вероятно, предвид скорошните скандали около името на Деп. Всичко зависи от това дали Netflix имат желание да се противопоставят на „праведните“ тълпи, които приключват кариерите на хора наляво и надясно.

Ние пък никак не бихме отказали да видим Оскар Айзък в ролята. Той и без това вече се е доказал като способен, озвучавайки същия герой в анимацията Семейство Адамс“ от 2019 г. Ще следим с интерес всякакви новости около предстоящата продукция.

Вижте официалния синопсис на „Wednesday”, а веднага след него ще откриете и първия постер.

Базиран на героя, създаден първоначално от Чарлз Адамс, „Wednesday“ е телевизионен сериал за младежи, описан като завладяваща, свръхестествена мистерия, разкриващ годините на Уенсдей Адамс като ученичка в Академия Nevermore. Тя се опитва да овладее своите излизащи наяве психически способности, да осуети чудовищна серия убийства, която тероризира местния град, и да разгадае свръхестествената мистерия, която е забъркана от родителите ѝ преди 25 години – и всичко това, докато се ориентира в новите и много заплетени връзки в Nevermore.

EudBZv6XAAUfUt6

Wednesday” категорично е сериал с много потенциал и нямаме търпение за нова порция потискащи цитати, сервирани със студен непукизъм от готик Пипи Дългото чорапче.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Тоя що се не маане с неговите простотии, вече става тотално банален.

    Последните 20 години гледаме една и съща манджа с разлличен сюжет.

    Айде направи нещо различно бе