Спайк Лий и ужаси са две неща, които определено не можем да свържем заедно, но винаги има първи път за всичко. Успехът на сериала „Страната на Лъвкрафт” очевидно е привлякъл интересът на продуцентите и е време да пренесем Древните богове на писателя Хауърд Филипс Лъвкрафт и на голям екран.

Лий ще бъде продуцент заедно с Лойд и Беатриз Левин на филм със заглавието „Gordon Hemingway & the Realm of Cthulhu” за стрийминг гиганта Netflix. Очевидно режисьорът и платформата за филми се разбират много добре след успеха на „Da 5 Bloods” миналата година и ще продължат да работят заедно.

В момента Спайк Лий Лий подготвя своя бъдещ филм за Виагра и режисурата на „Gordon Hemingway & the Realm of Cthulhu” ще бъде поета от младия Стефон Бристол, за който това ще бъде едва втори пълнометражен проект. Двамата вече са работили заедно по дебюта на Бристол „See You Yesterday” от 2019 г..

За какво обаче ще се разказва във филм със заглавие „Gordon Hemingway & the Realm of Cthulhu”? Очевидно е, че това няма да бъде директна адаптация на нещо, написано от Лъвкрафт. Действието ще се върти около титулярния герой от заглавието Гордън Хемингуей и ще се развива през двадесетте години на миналия век. Мястото е източна Африка, а Гордън е чернокож стрелец, който си няма господар и не служи на никого. Той ще трябва да обедини сили с елитния войн принцеса Зенебе от Етиопия и заедно да освободят отвлечения регент на държавата. Явно древно зло седи в центъра на цялата драма и очакваме това да е именно Ктхулу или някое негово проявление.

Оригиналният сценарий е написан от Ханк Воун, а специалните ефекти ще бъдат дело на носителката на множество награди компания Goodbye Kansas.

Ние със сигурност ще следим за бъдещо развитие на „Gordon Hemingway & the Realm of Cthulhu”, защото винаги сме нащрек щом стане дума за любим автор като Х. Ф. Лъвкрафт.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Звучи доста инстересно. Дано излезе нещо хубаво като краен продукт.

    П.С. Само да не излезе накрая, че древното зло не е Ктхулу, а голям лош бял човек (имайки предвид „правилната“ политическа реалност). Всичко останало е просто чудесно като идея.

  2. Очаквам поредна подигравка с великия Лъвкрафт, демонизиран от есктремните либерали и превърнат в някакво абсурдно расистко чудовище…

  3. Виждам поредната черна „повърня“ сътворена от Спайк Ли, като миналогодишната
    расистка такава….