След като изигра Нийл Армстронг в прекрасния и престъпно недооценен от масите „Първият човек“, Райън Гослинг си взе лека почивка от актьорстването и в резултат не сме го гледали в нищо ново цели три години. Когато обаче си една от най-големите, млади, талантливи и харесвани звезди на Холивуд, нямам как да останеш дълго далеч от екран и въпросът (поне за нас) е не дали или кога ще се завърнеш, а с какво точно.

До този момент Гослинг е подредил няколко възможни проекта – шпионския „The Gray Man“ на братята Русо с Крис Евънс, новата версия на чудовищния „Wolfman” на Лий Уанел, фантастичния „Project Hail Mary” на Фил Лорд и Крис Милър по авторя на „Марсианецът“ Анди Уеър, както и един все още неозаглавен екшън на Дейвид Лийч. Сега към тях той прибавя и ноар-мистерия, чието действие се развива през 50-те години ХХ век.

Deadline съобщават, че Райън Гослинг е подписал договор да участва „The Actor“ – адаптация на романа „Memory” на Доналд Уестлейк, разказващ за актьора от Ню Йорк Пол Коул, който е пребит и зарязан да умре в канавка, близо до малък град в Охайо. Без какъвто и да е спомен кой е и как и защо се е оказал в това положение, Коул се лута в мистериозното градче, опитвайки да се върне у дома и да възстанови живота и изгубената си идентичност.

Режисьор на „The Actor“ ще бъде Дюк Джонсън, който ще бъде и сценарист, наравно със Стивън Куни. Джонсън е специалист по stop-motion анимация – познаваме го от страхотния „Аномалиса“, където си партнира с енигматичния Чарли Кауфман, както и епизода „Abed’s Uncontrollable Christmas” на сериала „Community”, и „The Actor“ ще бъде игралния му дебют. Освен, разбира се, ако не ни изненадат в последния момент и не се каже, че филмът ще е анимационен.

Какъвто и да е случаят, ние ще сме на линия – харесваме Райън Гослинг и с удоволствие го гледаме във всичко, а и в случая ни се струва като чудесен избор за ролята. Освен това историята ни звучи доста интересно (за съжаление, не сме чели романа на Уестлейк), а и сме ужасно любопитни да видим как би се справил Дюк Джонсън с прехода към игралното кино.

Ще следим развитието на „The Actor“ и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *