Marvel избраха най-гледаното телевизионно събитие в Съединените американски щати – финалът на първенството на Националната футболна лига (Super Bowl), за да представят пълния трейлър на следващото „парче от пъзела“ на тяхната, вечно разширяваща се, филмова вселена, а именно „The Falcon and the Winter Soldier”.

Припомняме, че действието на сериала се развива след „Отмъстителите: Краят”, в който Стив Роджърс завеща щита си на Сокола Сам Уилсън (Антъни Маки). Докато се бори с тежката отговорност да носи наследството на Капитан Америка, Сам трябва да работи заедно със Зимния войник Бъки Барнс (Себастиан Стан), за да спрат анархистки синдикат наречен The Flag-Smashers. Двамата също така се изправят и срещу стария си противник Барон Хелмут Зимо (Даниел Брюл).

Вижте трейлъра сега.

И на тази реклама се прозяваме също толкова, колкото и на предишната. Никога не сме били кой знае колко ентусиазирани за „The Falcon and the Winter Soldier”, но след смелия „WandaVision” (и особено след последния епизод, който се излъчи преди два дни и потенциално взриви цялата MCU), завръщането към по-традиционния модел на Marvel не може да ни развълнува по никакъв начин. И не, не смятаме, че положението щеше да е различно, дори и „The Falcon and the Winter Soldier” да беше излязъл преди „WandaVision”, каквито бяха първоначалните планове.

Единственото, което в този момент печели интереса ни, е Барон Зимо – първо сме фенове на Брюл и второ, смятаме, че в героя има потенциал, а и тук за първи път ще го видим да носи традиционната си суперзлодейска маска. Отбелязваме обаче и факта, че все още не сме видели важни елементи от историята (като изиграния от Уайът Ръсел Джон Ф. Уокър – създадения от американското правителство, милитаристичен наследник на Капитан Америка) и допускаме някаква, била тя и минимална възможност крайният резултат все пак да ни допадне.

За разлика от „WandaVision”, (първият сезон на) „The Falcon and the Winter Soldier” ще бъде от шест епизода по един час, а обещанието е, че сериалът ще бъде „реалистичен шпионски екшън“ в стила на „Завръщането на първия отмъстител“. Обявеният бюджет е в размер на 150 млн. долара, разделени по равно (25 млн.) в отделните епизоди.

the-falcon-and-the-winter-soldier-poster-20210208

Създател на „The Falcon and the Winter Soldier” е Малкъм Спелман („Empire”), който е и част от сценарния екип, включващ и Дерек Колстад („Джон Уик“). Режисьор на всички епизоди е Кери Скогланд („Неприкосновена свобода“, „The Handmaid’s Tale“, „The Borgias“). В ролите са Антъни Маки, Себастиан Стан, Даниел Брюл, Уайът Ръсел, Емили ван Камп, Джордж Сейнт-Пиер, Дон Чийдъл, Карл Лъмбли, Ерин Келиман, Дезмънд Чиам, Мики Ишикава и др.

Премиерата е на 14 март по Disney+.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

26 Comments

 1. Музиката е ад, подобен на този от трейлъра на ТЕНЕТ. Чакам реклама на Черната вдовица с музикален съпровод от Карди Б. Ако може нещо за детеродни органи и пари да пее.

 2. Зимо е най-чаканото нещо в сериала към този момент. Героите имат потенциал, а и смяната на жанра ще дообогати репертоара от сериали на Disney+. Интеракцията между Сам и Бъки ме спечели още в Civil War, надявам се тук отново нещата да сработят. Нямам намерение да правя елементарни сравнения с WandaVision, просто защото двата сериала освен стилистично и жанрово се различават и по целевата аудитория, за която са предназначени.
  За лошият музикален шум и аз съм съгласен, но това не би ме отказало по никакъв начин от който и да е филм.

  1. Взе ми думите от клавиатурата 😀 Музиката е ужас, но това не трябва да е мерило за сериала като цяло. Ще се гледа естествено. Просто и аз не се хващам на този етап за нищо освен Зимо. Той е един от най-добрите злодеи не само в MCU, но и като цяло. Надявам се да продължат сюжетната линия адекватно и дано крият изненадите, че ако това е нивото на екшън, което ще получим – доста е далеч от Winter Soldier. Интересно е, че в момента, в който WandaVision приключи и скачаме на този. Дали след него ще видим друг? Hawkeye, anyone?

  2. След The Falcon and the Winter Soldier почва Локи през май месец а след него идва анимацията им What if

  3. Точно така – благодаря за включването! Като добавиш и филмите на голям екран – цяла година MCU.

 3. М…да, ясно е накъде отиват с този сериал! Има две ченгета вайб, като Смъртоносно оръжие или Лоши момчета! Даже и музиката от трейлъра навява такова усещане! Само дето се съмнявам, че ще е с такова качество! Времетраенето от 20 минути за епизод също не помага! А изглежда това е стратегията на Дисни +! При първите сезони от новите сериали повечето епизоди са с времетраене на ситком! Ако добавим и голямата излагация УандаВижън, който се оказа нишов сериал, най-вече за върли Марвел фенбойчета, то не очаквам и този да бъде нещо особено! Може би Локи ще е по-добър, поне за него имам такова усещане!

  1. Епизодите са по 1 час всеки (45-60 минути).

  2. X-Force, аве, то и Уанда уж беше 6 серии по час, ама…Стана 9 серии! Ха-ха!
   Та в зависимост от това колко седмици им трябват на Дисни+, за да запълнят със съдържание стрийминг услугата преди следващия „оригинален“ сериал(сложил съм го в кавички, защото нищо оригинално няма, всичко е вече видяно – претоплена манджа), толкова и серии ще бъде „The Falcon and the Winter Soldier”!
   И да си довърша мисълта от по-горе. Не смяташ ли, че УандаВижън твърде много прилича на първи сезон от „Имало едно време“ на ABC?! В което няма нищо чудно, защото и двата сериала са на Дисни!

   ПП Ако пуснат Черната Вдовица по Дисни+, за което има все по-големи шансове, може и сериалът с двете ченгета супер герои(всъщност и двамата нямат някакви супер сили) да си остане с оригиналното времетраене!

  3. Не съм гледал „Имало едно време“, така че не мога да сравнявам, но УандаВижън няма нищо общо с никое комиксово заглавие излизало досега под коя да е продуцентска шапка. Така че, на теб може и да не ти харесва, но да кажеш, че не е оригинално за жанра е меко казано нелепо и най-вече грешно.

   П.С. Фалкъна няма никакви суперсили, но Бъки има благодарение на серума и модификациите по тялото му. За пореден път говориш, без да си наясно с историята на героите. (или просто предпочиташ да я игнорираш, за да докажеш правотата си).

  4. И какви са супер силите на Бъки, че има метална ръка ли?! А може ли да лети или да е неуязвим?! Или да пуска мрежа от ръцете си?! Ха-ха!
   А УандаВижън не прилича на никое комиксово заглавие, само че прилича на куп други некомиксови заглавия!
   Общо взето в „Имало едно време“ има един град, който се премества от приказна страна в реалния живот! Само че жителите на този град живеят в някакъв пашкул около града, който ги предпазва! И ако някой приказен герой напусне границите на града(пашкула), той престава да съществува(или умира)! Та съм почти сигурен, че ако Вижън напусне града, който е създала Уанда, ще умре!

  5. ПП Всъщност УандаВижън прилича на едно комиксово заглавие, което разбира се, беше много успешно! Във втори епизод, когато имаше все още черно бяла картина се появи червен хеликоптер играчка! Този похват се използва, за да се получи максимален контраст! И е използван в Син Сити(2005), който филм е шедьовър като визия!
   Та както написах нищо оригинално няма в Уанда!

  6. Драго,кaкви работи пишеш бе, някакви хвърчащи глупости и ненужни сравнения, които доказват единствено, че или имаш много ниска филмова култура, или си малък на години или по-вероятно и двете. Какво по дяволите трябва да значи „Този похват се използва, за да се получи максимален контраст! И е използван в Син Сити(2005), който филм е шедьовър като визия!“ Цветният акцент гo има много преди Син Сити, „Плезънтвил“ и „Списъкът на Шиндлер“ ще дам като по-известни примери. Излагаш се адски с некомпетентните си „аргументи“. Напъни се още, за да докажеш ЗАЩО WandaVision не е оригинален сериал. Мизерният пример с Once Upon a time не знам как да го коментирам.

  7. Ruslan, брато, нито съм малък, нито имам ниска филмова култура, за разлика от някои други! За които явно Уандата е шедьовър! Ха-ха! Дал съм два примера откъде марвелци са взели „назаем“, но мога да ти дам още доста примери на какво, или по точно откъде са го видели! Освен на „Имало едно време“(а приликите с този сериал са твърде много, за да са случайни) и на Син сити, Уанда прилича още на Шоуто на Труман, на Bewitched от далечната 1964 година(разбира се пак притежание на Дисни)!

   ПП А цветният акцент е ясно, че го има отдавна, но съм дал най-близкия като време и същевременно добър филм като пример! Доказвам с прости думи, за да не е твърде сложно и всички да го схванат, че УандаВижън е смесица(по-скоро бъркоч) от множество филми и сериали! Които милениалите не са гледали и приемат, че този сериал е невиждан и оригинален! И като добавим и това, че е твърде предвидим, не е забавен, не е екшън! И понеже е предвидим, та затова и мистерията му бяга…То изглежда става само за вътрешна консумация! Консумация само от върли фенове на Марвел, които всичко ядат стига да е с логото на компанията! И последното ми доказателство е появата на Пиетро в края на 5-ти епизод! Който няма бекграунд в сериала и за обикновения зрител, който не си ляга, четейки Марвел комикси(а това са 95% от зрителите), е абсолютно никой! Но Марвел фенбойчетата са във възторг! Ето това се казва дупка в сюжета! Да покажеш някой, за когото огромната част от публиката нищо не знае! Ха-ха!

 4. Всичко това, което изброи самият сериал беше анонсиран месеци преди излъчването си, че ще отдаде почит на ситкомите от миналото и настоящето. Много е възможно след някоя друга седмица да възкликнеш, че взаимства от „Приятели“ и „Модерно семейство“.
  И кое му е предвидимото точно, хайде кажи ми как ще се развият арките на героите до края. Явно за теб това е много лесно, така че очаквам аргументираният ти отговор.
  П.п. Ако сериала не е твоя жанр, това не значи, че не струва. Като искаш екшън ще почакаш месец за The Falcon and the Winter Soldier. И там ще му намериш кусури, сигурен съм.

 5. Нямам време да се занимавам с глупости! Като ти е харесал толкова сериалът си го гледай и си го хвали! Ха-ха!

  1. Много удобно, когато липсват аргументи изведнъж времето започва да недостига, за да отговорим. Ама спокойно, аз не бързам, ще чакам с нетърпение да ми разясниш всичко за края на сериала. Никъде не съм споменал, че го хваля, работата е там, че с тези примери се правиш на псевдо кинокритик с изказ и нападки, които наистина биха подхождали на някой пубер.
   Очаквам ясни и конкретни отговори на въпросите пак да напомня.

  2. Пак ще повторя нямам време, а и намерение да си доказвам правотата, за да си наложа мнението, за разлика от други! Написал съм си аргументите, ако не ти харесва мнението ми, тогава се оплачи на арменския поп! Ха-ха!

   ПП И определено се опитваш да спечелиш спора на всяка цена, при това за някакъв си сериал, все едно си някой пубер!

  3. Слабо включване отново. Жалко, като се вземе предвид, че започна толкова ударно, надявах се да докараш нещата докрай.

 6. Ей… Пъпеш… на теб говоря. Драго ли си, чай ли си, джендър ли си…

  омръзна ми да чета глупости…….

 7. Ей, Бай Ганьо от село с немския(ха-ха) уж ник, какъв джендър, ве?! На теб май джендъри ти се привиждат, а?! Муа-ха-ха!
  Добре, сменяй там резбата, ако си прикрит пед.ераст, както му викаме в БГ и не ме занимавай!

  1. Снощи бях при майка ти… беше много приятно….
   Обеща ми още…

  2. Абе, май по-скоро си бил с баща ти, и ти е обещал още, за да не те обиди! Муа-ха-ха!

 8. Драго2021-02-08 at 22:01
  А УандаВижън не прилича на никое комиксово заглавие, само че прилича на куп други некомиксови заглавия!
  Общо взето в „Имало едно време“ има един град, който се премества от приказна страна в реалния живот! Само че жителите на този град живеят в някакъв пашкул около града, който ги предпазва! И ако някой приказен герой напусне границите на града(пашкула), той престава да съществува(или умира)! Та съм почти сигурен, че ако Вижън напусне града, който е създала Уанда, ще умре!
  ===================

  Та аз какво написах за Вижън?! УандаВижън е най-предвидимият сериал, който съм гледал! „Мистерията“ при него е някой от актьорите да каже някаква реплика, с която да се опита обърка зрителя! Ха-ха! Много евтино!!

 9. Да си довърша мисълта от по-горе, сигурно вече сценаристите ще се опитат да развият тезата за: Докъде биха стигнали дори най-добрите от нас, за да спасят(в случая да оставят жив с условности) любимия човек?! Каква драма?! Ха-ха! Обаче в крайна сметка ще се окаже, че супер героите взимат решения за всички хора и…Заради всички ще се откажат от любимия!

  ПП Защо обаче точно този сценарий ми напомня за WW 1984!? Ха-ха-ха!