Жажда за отмъщение, провален обир, гангстери с необичайни интереси, кървави престрелки, удивителни пейзажи и забравени от Бога градчета, жесток саундтрак и най-вече главни герои с трудноразбираем акцент. Ако не ви звучи познато, значи досега трябва да сте живеели в пещера и никога да не сте имали щастието да се насладите на филм на Мартин Макдона или поне на Гай Ричи. Ако обаче си падате по точно техния стил филми, а именно брутално кървави, цинични и въпреки това емоционално въздействащи „комедии“, то непременно трябва да добавите предстоящия комедиен трилър „Pixie” в watchlist-а си.

Една от любимките ни в последно време, а именно Оливия Кук („Играч първи, приготви се“, „Панаир на суетата“, „Thoroughbreds“, „Sound of Metal”) ще влезе в главната роля на Пикси Харди, младо момиче с връзки с всякакви мошеници. Единствената цел на Пикси е да отмъсти за смъртта на майка си, затова тя планира голяма кражба, която изцяло се обърква когато в картинката се намесват двама амбициозни, но неопитни престъпници – изиграни от Бен Харди и Дарил МакКормак – и религиозна престъпна организация начело с Алек Болдуин като ирландски свещеник.

Филмът е дело на режисьора Барнаби Томпсън, който най-вече се свързва с продуцентската си работа по адаптациите на Инспектор Мегре с Роуън Аткинсън, а сценарист е Престън Томпсън („Kids in Love”) – фамилията тук не е съвпадение, дуото са баща и син. В интервю те споделят, че именно любовта им към уестърн филмите и желанието им да направят модерен не-пустинен уестърн е основното им вдъхновение за „Pixie”.

Вижте и новия трейлър:

Трейлърът потвърждава очакванията ни, че „Pixie” ще е един от онези филми, в които може да се случи всичко. И въпреки че за ирландска продукция участието на ирландски актьори е сравнително оскъдно – през целия трейлър очаквахме появата на поне един член на актьорската династия Глийсън – съставът също не куца. Имаме Оливия Кук, която с участието си в „The Sound of Metal“ доказа, че превъплъщенията ѝ са достойни за награди, както и Бен Харди, който се радваме да видим поне да прави опити да се измъкне от сянката на ролята си в „Бохемска рапсодия“. Като цяло стилът на филма не е кой знае колко оригинален, даже очевидно подражава на определен типаж, и при все това „Pixie” изглежда като свежа глътка въздух сред еднотипните холивудски продукции от последно време.

Може да видите и официалния плакат и синопсис:

Оливия Кук („Играч първи, приготви се“) и Алек Болдуин („От другата страна“) участват в тази изпълнена с екшън криминална история в Ирландия. На път да отмъсти за смъртта на майка си, Пикси Харди (Кук) прави опит за грабеж, което ще й даде средствата да остави живота си в малкия град. Когато обаче планът се обърква ужасно, тя е принудена да се обедини с двойка новаци, които очевидно имат нужда от помощ повече от нея. В бягство от организирана банда – престъпни свещеници и монахини, водени от отец Макграт (Болдуин) – триото ще планира и измами всеки, който попадне в това весело и вълнуващо приключение.

pixie-poster-20210210

Режисьор на „Pixie” е Барнаби Томпсън, а в ролите ще видим Оливия Кук, Бен Харди, Дарил МакКормак, Алек Болдуин, Колм Мийни и др.

Филмът ще бъде разпространяван в избрани киносалони, както и On Demand от 5 март.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *