Мишел Уилямс
Мишел Уилямс

Харесваме Тод Хейнс и въпреки че неговите филми невинаги се нареждат сред най-любимите ни, в повечето случаи ги оценяваме доста високо, заради което с интерес обръщаме поглед към следващия му проект, който звучи доста обещаващо. С него Хейнс отново ще ни покаже страхотна актриса в предизвикателна роля и освен това се връща към тематиката, която му донесе огромен успех с „I’m Not There” – разказ за историята и личността на известен музикант.

Става дума за биографичен филм, неофициално озаглавен „Fever“, посветен на живота и близо седемдесетгодишната кариера на иконичната поп и джаз певица Пеги Лий – проект, по който Хейнс работи от години. Първоначално като Лий е трябвало да се превъплъти Рийз Уидърспуун, но явно заради дългото отлагане на снимките са се наложили известни промени – Уидърспуун остава част от проекта като продуцент, но главната роля вече е поета от Мишел Уилямс. Рокада, която за нас е обещаваща, тъй като намираме Уилямс за по-силна актриса от Уидърспуун (най-малкото по-често поема смели и предизвикателни роли), а освен това има излъчване, което е някак „извън времето“ и чудесно се вписва в естетиката на средата на XX в., когато кариерата на Лий е във вихъра си.

Пеги Лий
Пеги Лий

Историята на Пеги Лий сама по себе си е доста интересна – тя е била невероятно продуктивна като артист и е известна с много повече неща от това, че е певица с рядко срещаната в този момент смелост да пише собствените си песни. Лий композирала музика за филми, номинирана е за „Оскар“ за най-добра поддържаща роля и е записвала концептуални албуми, комбиниращи поезия и музика. Тя е била и известна и уважавана дама в обществото, за която се говори, че е вдъхновението зад прочутия коктейл Маргарита. Веднага си представяме, че Мишел Уилямс ще влезе без проблеми в тези елегантни и изискани обувки.

Другата интересна новина покрай „Fever“, която със сигурност ще донесе много „buzz“ е, че мега звездата на днешната поп сцена Били Айлиш вероятно ще участва като музикален продуцент на филма, тъй като Пеги Лий е една от личните ѝ идоли. Ние нямаме някакво крайно мнение за Айлиш, но със сигурност едно популярно име като нея ще помогне за финансирането на проекта, което винаги е плюс в тези трудни времена за всички филми, които не са на Disney.

Fever” ще бъде режисиран от Тод Хейнс по сценарий на Дъг Райт („Quills”). Датата за начало на продукцията засега не е обявена, но си представяме, че филмът ще се появи на екран около следващия награден сезон.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *