Очертава се „Sinister“ „риюниън“. Преди няколко месеца научихме, че режисьорът Скот Дерикъсн и честият му сценарен партньор К. Робърт Каргил ще се нагърбят с продуцирания от Blumhouse камерен хорър „The Black Phone“, а сега става ясно, че с (все още неуточнена) роля в проекта ще се включи и актьорът Итън Хоук.

Подробностите за сюжета на филма се пазят в тайна. Това, което знаем, е, че „The Black Phone“ е адаптация по едноименния разказ на Джо Хил, в който момче на име Джон Фини е заключено в мазе, което е пропито от кръвта на половин дузина убити деца. Задно с него, в подземието се намира и стар телефонен апарат, който много отдавна е изключен от мрежата, но вечер звъни с обаждания от мъртвите…

Въпреки че не сме големи фенове на „Sinister“ – слагаме го в една категория с „The Conjuring“ („Заклинанието”) и „Insidious“ („Коварен капан“), които намираме за едни от най-прехвалените ужаси от последните двадесет години (технически грамотни, но лишени от качества на истински добър филм) – на този етап определено имаме интерес към „The Black Phone“, който на хартия ни звучи както типа хоръри, каквито харесваме, без претенция за нещо специално.

Скот Дерикъсн е творец с неравна филмография – от една страна са откровени разочарования като „Денят, в който Земята спря” и „Избави ни от злото“, а от друга са „Доктор Стрейндж“ и „Дяволът в Емили Роуз”, който, между другото, е добър пример за филм, който оставя на зрителите да преценят дали историята наистина има свръхестествени елементи или е еманация на мрачните дебри на човешката психика и физика. Точно това ни се иска да видим в „The Black Phone“ – повечко психология и по-малко „jump scare” евтинии.

Итън Хоук няма какво да го коментираме, харесваме го много, следим кариерата му и винаги се радваме да го гледаме на екран. Любопитни сме да видим с какво ще ни изненада този път. Между другото, „The Black Phone“ бележи деветия му съвместен проект с продуцента Джейсън Блум.

Предвидено е снимките на „The Black Phone“ да започнат този месец, а имайки предвид колко бързо работят Blumhouse, очакваме премиерната дата най-късно по същото време следващата година. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *