Joker-Justice-League-First-Look-02

Съвсем наскоро разбрахме, че Джаред Лето се присъединява към огромния ансамбъл от актьори за дългоочакваната режисьорска версия на „Лигата на справедливостта“ („Justice League“) на Зак Снайдър. Премиерата на филма наближава и както подобава, маркетинговият отдел вече запретна ръкави и започна да ни замерва със снимки, постери и кратки тийзъри. Поводът за новината днес е първият официален поглед към Принца на престъпността в Готъм – Жокера.

Обикновено не коментираме единични кадри от предстоящи филми, но тук правим изключение заради манията ни около един от най-добрите злодеи, създавани някога.

Joker-first-look-embed

През годините сме виждали доста превъплъщения на героя и макар да не останахме с много добър вкус в устите след версията на Джаред Лето в „Отряд самоубийци“, изглежда тук ще видим нещо различно от него. Дейвид Ейър сигурно е в депресия, защото слава Богу, всички татуировки по тялото и лицето на клоуна са изчезнали. Няма я и късата зализана коса, като на нейно място виждаме нещо доближаващо се до примитивно животно. Като цяло образът ни допада – със сигурност е различен нюанс на героя, който напомня повече на оживял кошмар, отколкото на гангстер психопат. Харесва ни гримът и цялостната визия, докато намекът, че ще видим героя в „Аркъм“, може само да ни радва. Запазваме нивото на ентусиазъм в умерени висоти и ще коментираме повече, когато видим финалния резултат във филма.

А сега е време да навлезем в СПОЙЛЪР ТЕРИТОРИЯ (!!!),, като ще дадем малко разяснения от Зак Снайдър за контекста и мястото на героя във филма. Следват значителни спойлери, така че ако не искате да развалите удоволствието си от гледането на филма ви съветваме да спрете да четете сега!

В ретроспекция, Жокерът е единственото, над което се замислих сериозно за тази версия на филма. Има сцена, в която героят носи бронирана жилетка, окичена с полицейски значки, служещи му като трофеи. Той се появява в сцена, която е сън на Брус Уейн / Батман, където Дарксайд е превзел планетата ни. В нея Уейн вижда какво ще се случи, ако Лигата не успее да предпази света от това нашествие. Жокерът се опитва да мотивира Батман, ползвайки терор за целта. Сцената обяснява защо Брус имаше карта на Жокера, залепена за оръжието му в „Батман срещу Супермен“. Отделно, винаги съм искал да изследвам по-подробно смъртта на Робин. И ако щеше да има друг филм, който най-вероятно няма да го бъде, исках да покажа чрез спомени как точно Робин е умрял. Как Жокерът го убива, как изгаря имението на Уейн и какво се случва между него и Батман. Планът ми бе да покажа как злодеят е успял да го нарани по начин, по който никой друг не е успял. Освен загубата на родителите му, това е най-голямата трагедия в живота му.

Хубавото на сцената е, че Жокерът говори директно с Батман относно Батман. Злодеят анализира героя и какво представлява той. Това според мен феновете на DC заслужават да видят. Жокерът на Джаред Лето и Батман на Бен Афлек не успяха да споделят екрана, както подобава. За мен щеше да е много жалко да стигнем толкова далеч с техните превъплъщения и да не ги видим заедно на екран.

Осъзнавам, че сцената ще породи доста въпроси относно липсата на татуировките и цялостната визия. Кой знае какво се е случило в периода между филмите? Не знам дали носи грим, за да ги скрие и какво точно се случва. Отворено е за интерпретация.

Всичко това звучи чудесно и точно в тон с това, което очакваме от появата на злодея. Радваме се, че ще е кратка, но достатъчна, за да даде допълнителна мотивация на Уейн, за да сформира Лигата. Отделно, кадрите с Робин също ще подплатят предишните филми и ще са интересен десерт за феновете.

В завършек ви предлагаме и кратък откъс от „Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър“, който Снайдър сподели наскоро, където може да видим как Степенулф се бие с Амазонките. Видеото изглежда супер и дава нови надежди да видим ноар версия на The Snyder Cut, когато излезе на домашен релийз.

Премиерата на „Лигата на справедливостта: Режисьорската версия на Зак Снайдър“ е насрочена за 18 март, четвъртък, по HBO GO. Стискаме палци и за лимитирано (а защо не и по-широко?) разпространение по кината.

 

8cac6c10-6b83-11eb-bfee-a6e38760e33c

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. По някакъв странен начин Жокера от снимката ми напомня за Коженото лице от „Тексаското клане“. С тая дреха, наподобяваща манта или нещо подобно и сякаш изцапана с петна кръв от многобройните му жертви, и гумените ръкавици (наистина по-мрачна визия, сякаш тъкмо е излязал от кланицата ). Това, разбира се, е в плюс за героя на Лето.