Едва ли има изненадани. „Хари Потър“ е един от най-големите и печеливши франчайзи на всички времена и което и студио да притежаваше филмовите и телевизионни правата нямаше да стои дълго време, преди да измисли схема да натрупа някой друг долар върху популярността на името. Всъщност Warner не са спирали да правят точно това с поредицата „Фантастични животни“, но след по-слабото представяне на втория филм и проблемите около третия, от студиото са започнали да се ослушват за други варианти.

The Hollywood Reporter съобщават, че притежаваната от WarnerMedia (които от своя страна са собственост на AT&T) стрийминг платформа HBO Max, която напоследък е в устите на всички, заради скандалното решение на студиото да разпространява филмите си едновременно в кината и на стрийминг, е в ранен етап на разработване на игрален сериал „Хари Потър“. Предполага се, че става дума за (spin-off) поредица, която ще се развива в света на Потър, по подобие на „Фантастични животни“, но не е изключена и нова адаптация на свръх популярните книги на Джоан Роулинг.

Точните думи на източниците на THR са, че от HBO Max са провели множество разговори с потенциални сценаристи, търсейки разнообразни варианти, чрез които да доведат обичания от милиони магически свят на малкия екран – „обсъждани са широк спектър от идеи като част от ранни, опознавателни срещи“. Натъртва се, че на този етап все още няма сключени никакви сделки и нито един сценарист (или какъвто и да било талант) не е официално свързан с проекта. Също така се отбелязва, че от HBO Max и Warner отричат да работя по какъвто и да било „Хари Потър“ сериал.

Разбира се, на такъв ранен етап от разработка (където нито идеята, нито точната форма е ясна), не сме и очаквали да получим официално потвърждение от студиото. Но дори и наистина да не са работи по сериал, даже и да са нямали идея за такова нещо, всички знаем, че е въпрос единствено на време да видим реализиран подобен „Хари Потър“ проект – просто е неизбежно. И честно казано, няма никак да се изненадаме, ако е нова версия на книгите, защото HBO Max изостава от конкуренцията и предвид западащия интерес към света на „Игра на тронове“ ще им трябват „big guns”, ако искат да имат шанс срещу „Колелото на времето“, „Властелинът на пръстените“, а и „Фондацията“.

Ние сме големи почитатели на Хари Потър (харесваме много книгите и по-голямата част от филмите, при все някои кусури) и въпреки леко горчивия вкус, който ни остави „Фантастични животни“, нямаме нищо против да видим още приключения от тази вселена. Ще преглътнем и нова адаптация на книгите – смятаме, че един сериал има шанс да представи доста по-добре от филмите прекрасния и комплексен магичен свят на Роулинг. Може би най-накрая ще видим безкрайни пиршества и угощения в голямата зала на Хогуортс – което според някои от нас е „what Harry Potter is all about”.

Ще следим развитието на проекта. Освен всичко друго сме и любопитни дали „скандалът“ около позицията на Джоан Роулинг по адрес на трансджендър хората ще ѝ попречи да бъде част от творческия екип.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *