Сред документалните подаръци, които ни готви новата година, благодарение на Netflix и трудолюбието и упоритостта на Мартин Скорсезе, е „Pretend It’s A City“ – поредица, посветена на Фран Либовиц, прочута с острото си перо, духовитост, безкомпромисен изказ като автор и говорител.

Скорсезе е познат с пристрастието си към отразяване на реалността и към определени хора, които най-често са негови приятели и – съвсем не изненадващо – са и световно-известни знаменитости, например „Ролинг Стоунс“, Боб Дилън и Джордж Харисън. В тази категория попада и Фран Либовиц. През 2010 година режисьорът ѝ посвещава документалния филм „Public Speaking“ на НВО, а в момента вече е готова и с новата поредица.

Вижте как ще изглежда „Pretend It’s A City, а може да проследите и интервю на ексцентричната Либовиц при Джими Фалън от лятото на 2019, когато тя „тийзва“ (тогава) все още неозаглавения документален сериал в продукция.

Както споменахме, „Pretend It’s A City“ е режисирана от легендарния Мартин Скорсезе и в продължение на седем епизода ще видим своеобразен портрет на Фран Либовиц и любимия на всички Ню Йорк. Либовиц обикаля улиците на емблематичния град, наблюдава и споделя изводите на нейното (и на Скорсезе) поколение за днешния побъркан свят. Ето какво гласи официалният синопсис:

Фран Либовиц знае какво обича – и какво не харесва. И не чака покана, за да ви го каже. В продължение на десетилетия като автор на есета и критически материали тя декларира мнението си – понякога доста претенциозно, а също и бурно. Тя превръща излагането на откровеното си мнение във форма на изкуство, като съчетава наблюденията си върху развитието на града в жестоки коментари и не спестява никому нищо. Миналото на Либовиц оживява благодарение на майсторството на разказа – един живот, белязан с непрестанно любопитство и вдъхновяващо чувство за независимост. Режисиран от дългогодишния приятел на Либовиц Мартин Скорсезе, „Pretend It’s A City“ предлага двойна доза коментари от истински нюйоркчани, която гарантира интерес от страна на всички хора, свързани по някакъв начин с този легендарен град.

pretenditsacityDocPostermainbig599

Мнението на Фран Либовиц по всички възможни въпроси ще може да бъде проследено по Netflix от 8 януари 2021 – само след седмица.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *