Джо Бартън
Джо Бартън

Все още сме бесни на Warner Bros, че зададоха една изключително опасна траектория със своя хибриден модел за разпространяване на кинозаглавията си по стрийминг платформата HBO Max. За съжаление, живеем в ерата на „стрийминг войните“ и уникалното съдържание по платформите е „the name of the game“, както се казва. В случая от HBO Max изостават спрямо конкуренцията (Netflix и Disney+) и правят всичко възможно да натрупат интересни заглавия в библиотеката си, които да привлекат нови абонати.

Едно от тези заглавия е „Gotham PD“ (или „Gotham Central”) – сериал, който ще бъде част от вселената на новия „Батман“. И докато филмът на Мат Рийвс е все още в продукция, от офисите на Warner и DC явно са доволни от видяното и бързат да капитализират от предстоящия му (предполагаем!) успех.

Първоначално се очакваше шоурънър на „Gotham PD“ да бъде великият Терънс Уинтър („Sopranos”, „Boardwalk Empire”), но малко след обявяването на името му той напусна проекта поради „креативни различия“. Това от своя страна ни води до днешната новина, че овакантената позиция ще заеме Джо Бартън, отговорен за заглавия като „My Days of Mercy”, „The Ritual” и „Giri/Hiji”, който спечели наградата БАФТА за най-добър драматичен сериал.

Сигурно се питате: „Нямаше ли вече един сериал, който се казваше „Готъм“ и се въртеше около Джим Гордън и злодеите на Прилепа?!“ Отговорът е прост – да, имаше. Той приключи и само година по-късно е време „златната кокошка да снася“ отново. Въобще не преувеличаваме! Сюжетът на новия „Gotham PD“ ще се върти около корупцията в Готъм Сити и полицейския участък, а Рийвс споделя, че историята ще е разказана от гледната точка на корумпирано ченге и историята ще се съсредоточи над битката за душата му. Не е много като информация, но може да си направите сметка за какво иде реч.

Честно казано, настроени сме доста негативно спрямо „Gotham PD“. Предишният сериал за Готъм Сити беше приличен откъм качество на продукцията и кастинга, но бързо се оплете в собствените си сюжетни паяжини и вече е забравен. Отделно беше очеизвадно доказателство, че сериал за света на Батман, без самия Батман да е активен играч в него, е лоша идея, която води до излишен „фен сървис“ и губене на пари и време. Все пак, ще следим развитието на проекта – може да видим някоя интересна реклама, която да промени мнението ни.

Eh_twXUWsAEeE9_

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *