Новата 2021 сигурно ще поднася интересни изненади – не се ангажираме с характеристики дали ще са добри или не толкова. Ние имаме няколко новини, които може и да са от последните дни на отминалата година, но са обещаващи и е добре да ги споделим. Една от тях е свързана с продуцентска идея на А24 за филмова адаптация на романа „On Earth We’re Briefly Gorgeous“. Негов автор е Оушън Вуонг – американец от виетнамски произход, поет и есеист, чиито дебютен роман се превръща в бестселър на „New York Times“.

В един от последните подкаст-епизоди на А24 са представени именно писателите Вуонг и Брайън Уошингтън, по чиито роман „Memorial“ А24 също ще работят с идея за визуална интерпретация. „On Earth We’re Briefly Gorgeous“ е история, създадена като писмо от името на млад мъж с виетнамска кръв към неговата неграмотна майка Хонг. Ето какво гласи официалният синопсис на книгата:

Писмото пресъздава историята на семейството във Виетнам още преди раждането на Малкото куче. Разкрити са епизоди от живота му, абсолютно непознати за неговата майка – и това води до незабравими разкрития. Заедно с свидетелството на безспорната любов между една самотна майка и нейния син, сюжетът предлага брутално честна картина на представите за класа, раса и мъжественост. Поставяйки важни въпроси за американската идентичност, реалността е изтъкана от пристрастеност, насилие и травми, заедно с които съществуват състрадание и нежност. „On Earth We’re Briefly Gorgeous“ е посветен на силата да разкажеш собствената си история и на тишината, в която се оказваш, когато няма кой да те чуе.

Все още няма информация кой ще бъде ангажиран като сценарист за филмовата адаптация, а се очаква и избор на режисьор. Всички новини очевидно предстоят, включително и за кастинг, така че разчитаме на 2021 да ни… разнообрази (наново) настоящето.

81BP0SzmNuL

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *